Nuri Ergin, Adnan Şenses'i öldürtmek için talimat vermiş

Nuri Ergin, Adnan Şenses'i öldürtmek için talimat vermiş

Nuri Ergin, tutuklu yargılandığı davada şarkıcı Adnan Şenses'in öldürülmesi için talimat verdiğini itiraf etti

Nuri Ergin,  Adnan Şenses'i öldürtmek için talimat vermiş
16px
24px
06.05.2010 23:41
ABONE OLgoogle

Emre Çakır isimli şahsın öldürülmesine ilişkin talimat verdiği iddiasıyla tutuklu yargılanan Nuri Ergin ile tutuksuz sanık Ahmet Uğur Balıkçıoğlu, 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 13. duruşmada hazır bulundu. Nuri Ergin, hazırladığı 14 sayfalık dilekçesini mahkeme heyetine sundu.

Mahkeme başkanı ise dilekçeyle ilgili söyleyecek bir şeyi olup olmadığını sordu. Ergin, aile fertlerinden herhangi birine yönelik mahkeme ve hastaneye götürülüp getirilirken yapılabilecek bir suikasttan yetkililerin sorumlu olduğunu belirterek, "Dışarıda bizi kim öldürürse canımız feda olsun" dedi.

Şarkıcı Adnan Şenses'in öldürülmesi için daha önce talimat verdiğini, ancak tetikçinin Adnan Şenses'i bulamadığı için eylemin gerçekleşmediğini de itiraf eden Ergin, "Ben bugüne kadar size hiç yalan söylemedim. Adnan Şenses'i öldürmek için talimat vermiştim. Ancak gönderdiğim adam Adnan Şenses'i yerinde bulamadığı için istasyonu taradı" diye konuştu.

Sanık avukatları müvekkillerinin atılı suçlardan tahliyelerini talep ederken, duruşma ileri bir tarihe erteledi. Duruşma sonrası cezaevi aracına bindirilirken Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük'e yönelik tehditlerini sürdüren Ergin, "Veli Küçük akıllı olsun. Biz kaybedeceğimiz maça oynamayız" diye bağırdı. "Alparslan Arslan'ı tanımam" diye bağıran Ergin, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi'ne geri götürüldü.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde