Nükleerde ihale, 10 gün içinde

Nükleerde ihale, 10 gün içinde

Sayıştay, Enerji Bakanlığı'nın hazırladığı nükleer santral yapımına ilişkin yönetmelik taslağını inceleyerek 'olur' verdi.

Nükleerde ihale, 10 gün içinde
16px
24px
06.03.2008 08:01
ABONE OLgoogle

Buna göre Türkiye'nin ilk nükleer santralı için 10 gün içinde ihaleye çıkılması bekleniyor. Bakanlık, daha önce nükleer santralda davet ilanı için tarihi 21 Şubat olarak belirlemiş, Sayıştay'ın görüşü oluşmadığı için bu takvimde gecikme meydana gelmişti.

Enerji Bakanlığı'ndan bir yetkili, "Sayıştay'ın görüşüyle sürecin artık sonu aşamasına yaklaşıldı. Bakanlar Kurulu'nun bu yönetmeliği onaylamasıyla ihaleye çıkılmasının önünde herhangi bir engel kalmadı." dedi. Aynı yetkili, yönetmeliğin kısa süre içinde Bakanlar Kurulu tarafından onay için Cumhurbaşkanlığı'na gönderileceğini belirtti.

Türkiye, toplam 5 bin MW büyüklüğünde üç nükleer santral yapılmasına ilişkin çalışmalarını sürdürürken, Başbakan Tayyip Erdoğan, ihaleyi mayıs ayında sonuçlandıracaklarını, Enerji Bakanı Hilmi Güler de nükleer santral için bu yılın ikinci yarısında somut adım atılacağını söylemişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde