Nükleerde Fransa seçeneği masada

Nükleerde Fransa seçeneği masada

Yıldız, Sinop’a nükleer santral yapılması için Japonya ile sürdürülen görüşmelerde anlaşma olmaması durumunda, Fransa ve Kanada gibi üreticilerin bu konuyu değerlendirebileceğini söyledi.

Nükleerde Fransa seçeneği masada
16px
24px
05.08.2011 05:26
ABONE OLgoogle

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Sinop’a nükleer santral yapılması için Japonya ile sürdürülen görüşmelerde anlaşma olmaması durumunda, Fransa ve Kanada gibi üreticilerin bu konuyu değerlendirebileceğini söyledi.

Yıldız, TÜMSİAD heyeti ile görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Japonya’nın nükleer santral görüşmelerinden tamamen çekilmediğini ve Türkiye’ye yeni bir model önerdiğini ifade etti.

Bir gazetecinin “Japonya’nın işletmeci firma ile ilgili somut bir önerisi oldu mu?” şeklindeki sorusu üzerine Bakan Yıldız, Japon tarafının modeli etkileyebilecek bir önerisi olduğunu söyledi.

Türkiye’nin nükleer santral konusunda finans ve model açısından sunduğu bir tarz bulunduğunu ifade eden Yıldız “Bu tarz, tabii ki Japonya’daki kazayla etkilenmiş görünüyor, o yüzden değerlendirmemiz gereken durum var. Bunların sonucunda Japonya ile devam edebiliriz veya edemeyebiliriz. O açıdan Fukuşima kazasının Türkiye-Japonya arasında yapılacak nükleer santrali etkilediğini söylemeliyiz” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde