Nuhoğlu İnşaat'a konkordato komiseri atandı

Nuhoğlu İnşaat'a konkordato komiseri atandı

İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi Nuhoğlu İnşaat için üç aylık geçici mühlet kararı verdi ve konkordato komiseri atadı.

Nuhoğlu İnşaat'a konkordato komiseri atandı
16px
24px
19.10.2018 08:58
ABONE OLgoogle

Son zamanlarda piyasada bir çok şirket için zorda, konkordato ilan etti, iflas ediyormuş gibi konular gündeme geliyor. Bu tür bilgiler bize de çokça ulaşıyor. Ancak resmi belgeye ulaşmadan, konuyu teyit etmeden asla yazmıyoruz.

Ekonominin zor bir dönemden geçtiği bu süreçte şirketlere asla zarar vermek istemeyiz. Bir süredir inşaat sektörünün devlerinden Nuhoğlu İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında da söylentiler dolaşıyordu. Bunlar gerçek oldu.

1986’den bu yana inşaat sektöründe olan firma geçen hafta konkordato ilan etti. İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi Nuhoğlu İnşaat için üç aylık geçici mühlet kararı verdi ve konkordato komiseri atadı.

Firma bu kararla mahkemenin koruması altına girdi. Davanın ilk duruşması 21 Aralık 2018 günü saat 10.30’da görülecek. Mahkeme bu tarihte geçici mühlet kararını bir kez daha uzatabilir. Sonrasında bir yıllık mühlet verip şirketin sunduğu projelerin uygulanmasına izin verir. Konkordato süreçleri maksimum 23 ay sürüyor.  Dev projelerin sahibi Nuhoğlu İnşaat da konkordato istedi

100’ün üzerinde projeye imza atan Nuhoğlu İnşaat’ın İstanbul Akvaryum, Aqua Florya Alışveriş Merkezi, Küçükkuyuport, Sinan Erdem Arena, Bursa Hayvanat Bahçesi, Bayrampaşa Şehir Parkı gibi büyük projelerde imzası bulunuyor.

İstanbul Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm projeleri içinde en büyüklerinden biri firmaya ait. Fikirtepe’de Yenitepe Kadıköy projesi Yenidepe Park ve Yenitepe Cadde olmak üzere iki etaptan oluşuyor.

Ayrıca Cubes Ankara, Yenitepe İzmir ve Marinera Çeşme isimli projeleri de devam ediyor. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu ve ekibi umarız konkordato sürecini iyi değerlendirir ve mali zorlukları aşar…

Para Dergisi

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde