Nobel Ekonomi Ödülü 'Dürtme'nin yazarının oldu

Nobel Ekonomi Ödülü 'Dürtme'nin yazarının oldu

Nobel Ekonomi Ödülünü Richard H. Thaler'ın oldu

Nobel Ekonomi Ödülü 'Dürtme'nin yazarının oldu
16px
24px
09.10.2017 11:55
ABONE OLgoogle

Ekonomi alanında yapılan önemli katkılara verilen Nobel Ekonomi Ödülü, 2017 yılında davranışsal ekonomi alanındaki katkılarından dolayı Richard H. Thaler'a verildi.

Davranışsal ekonomi ve finansın yanı sıra karar verme mekanizmaları üzerine yaptığı çalışmalar ile tanınan 72 yaşındaki Thaler, çalışmalarında, ekonomide yaygın olarak kullanılan "herkesin rasyonel ve bencil olduğu" varsayımı yerine daha "insani" olabileceği varsayımına yer veriyor.

AND Ulusal Ekonomi Bürosu’nun (NABE) Davranışsal Ekonomi Projesi’ni Robert Shiller ile birlikte yöneten Thaler, Center for Decision Research’ün de yöneticisi.

Cass R. Sunstein ile birlikte 2008’de yazdığı "Nudge" adlı kitabı "Dürtme" ismiyle Türkçe’ye de çevrildi; 2015’te ise "Misbehaving: The Making of Behavioral Economics" isimli kitabını yayımladı.

Çok sayıda makaleye imza atan Thaler ayrıca, Quasi-Rational Economics, The Winner’s Curse: Paradoxes and Anomalies of Economic Life, ve Advances in Behavioral Finance eserlerine imza attı

Thaler'ın yatırımcı davranışlarını irdelemek adına kurduğu Undiscovered Managers Behaviorial Value Fund isimli bir fonu da bulunuyor. Fonun yılbaşından bu yana yüzde 8,3 getiri sağladığı görülüyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde