Nişantaşı’nda kira 35 bin $’a dayandı

Nişantaşı’nda kira 35 bin $’a dayandı

Dünyaca ünlü lüks markaların Nişantaşı ilgisi kiraları patlattı.

Nişantaşı’nda kira 35 bin $’a dayandı
16px
24px
18.09.2013 05:32
ABONE OLgoogle

Dünyaca ünlü lüks markaların Nişantaşı ilgisi kiraları patlattı. 100 metrekare mağazanın aylık kirasının 35 bin $’a çıktığı Abdi İpekçi, dünyanın en pahalı caddeleri arasına girdi.

Nişantaşı’ndaki ünlü Abdi İpekçi Caddesi, yabancı markaların da Türkiye vitrini haline geldi. Hal böyle olunca kiralar da uçtu; ortalama 100 metrekarelik mağazaların bile aylık kiraları 35 bin dolara kadar çıkıyor. Ancak bu yüksek kira bedellerine rağmen bölgede boş dükkan bulmak imkansız. Başta dünya devleri olmak üzere, 100’e yakın ünlü marka Nişantaşı vitrininde sergileniyor. 

LÜKS MARKALARIN UĞRAK NOKTASI

Eva Gayrimenkul Değerlemenin yaptığı araştırmaya göre, caddede kiralar  metrekare başına aylık 200-350 dolar aralığında değişiyor. Bölgede orta-üst gelir grubuna hitap eden markalar ve restoranlar Vali Konağı Caddesi, Abdi İpekçi Caddesi, Teşvikiye Caddesi ve Rumeli Caddesi’nde yoğunlaşıyor.

MAÇKA OTELİ’NE LÜKS AKINI

İnşası devam eden 5 yıldızlı Maçka Oteli’nin giriş katı da lüks markaların gözdesi. Alexander McQueen, Ermenegildo Zegna, Chanel TODS, Prada, Valentino, Roberto Cavalli, Louis Vuitton şık vitrinleriyle otelin giriş katını süsleyecek.

EN UCUZU RUMELİ CADDESİ

TEŞVİKİYE Caddesi ise daha çok lüks Türk ya da daha ulaşılabilir yabancı markaların meskeni. Burada kiralar 200 dolara çıkıyor. Nispeten kelepir caddelerden biri aylık kiranın 75-150 dolar arasında olduğu Vali Konağı. Marka değerini yükseltmek isteyen firmalar, diğer 3 caddeye göre çok daha ucuz olan Rumeli Caddesi’ni tercih ediyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde