Nişantaşı City’s’e yangın merdiveni davası

Nişantaşı City’s’e yangın merdiveni davası

Nişantaşı City's'in yangın merdiveni, 1200 öğrencili okulun bahçesindeki tahliye kapısını kullanılamaz hale getirdi. Bilirkişi, 'Merdiven yıkılmalı' dedi

Nişantaşı City’s’e yangın merdiveni davası
16px
24px
04.04.2008 08:12
ABONE OLgoogle

Nişantaşı City's Alışveriş Merkezi, yanındaki Rüştü Uzel Anadolu Meslek Lisesi'nin bahçesini, yaptığı yangın merdiveni ile işgal etti. Yetkililer olası bir deprem ya da yangın da 1200 öğrencinin tahliyesinin tek bir kapıdan yapılmasından endişe duyarken Valilik yangın merdiveni için verilen ruhsatın iptal edilmesini ve yapının yıkılması kararını verdi.

City's yetkilileri ise tapunun kendilerine ait olduğunu, yıkım kararının kendilerine tebliğ edilmediğini söyledi.
Yaklaşık 3 ay önce açılan Nişantaşı City's Alışveriş Merkezi, okulun ön bahçesine de çelik konstrüksiyonla yangın merdiveni yaptı. Yangın merdiveninin yapımıyla okulun ana giriş kapısıyla Akkavak Sokak'a açılan tahliye kapısı kullanılamaz hale geldi.

Bu duruma itiraz eden okul yetkilileri İstanbul Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yazılı dilekçe ile başvuruda bulundu. Dilekçeye karşılık İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okulun yan bahçesinde inceleme yaptı. İnceleme sonrasında yangın merdiveninin yapımına devam edildiği, okulun ön bahçesi ile bağlantısının koparıldığı, deprem gibi durumlarda bu kapının kullanılmasının mümkün olmayacağı rapor edildi.
Rapor sonrasında İstanbul Valiliği, taşınmazın üzerinde kaçak olarak yapılan yangın merdiveni ile eklentileri için verilen ruhsatın iptal edilmesini ve yapılan imalatların yıkılarak boş olarak teslim edilmesini aksi takdirde yasal yollara başvurulacağına yönelik karar verdi. Bu karar Vali Yardımcısı Hikmet Dinç tarafından imzalanarak, Şişli Kaymakamlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 3 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü ve İl Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'ne gönderildi.

 

Ancak kararın alınmasının üzerinden bir ay geçmesine rağmen yıkım gerçekleşmedi. 

'Karar bize ulaşmadı'
City's yetkilileri ise hem alışveriş merkezinin hem de yangın merdiveninin yapıldığı parselin tapularının kendilerine ait olduğunu belirterek, mülkiyet sahibi olduklarını, kendilerine yıkıma yönelik bir karar gelmediğini ifade etti.

Burcum Devrez/Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde