‘Nil virüsü’ geliyor

‘Nil virüsü’ geliyor

Reklamın dâhi çocuğu Serdar Erener ile popun özgür kızı Nil Karaibrahimgil'den ortak şirket..

‘Nil virüsü’ geliyor
16px
24px
13.03.2010 12:11
ABONE OLgoogle

10 yıla yakın süredir birlikte olan çift, bu hafta ilk ortak girişimleri olan ‘Virütik İletişim Organizasyon ve Danışmanlık’ adlı şirketi kurdu.

Reklamın dâhi çocuğu olarak bilinen Serdar Erener ve popun özgür kızı Nil Karaibrahimgil, ‘son moda’ bir pazarlama yöntemini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yeni şirkete adını veren ‘virütik’ kelimesi, virüsle ilgili - bulaşıcı anlamına geliyor. Ancak pazarlama dilinde virütik, bambaşka bir mana taşıyor.

Virütik sinerji...

Çok düşük maliyetle yaratılan virütik reklamların, özellikle gençler üzerinde çok tesirli olduğu biliniyor. Bu reklamlar ilgi çekici mesajların veya oyunların içine yerleştiriliyor, internet üzerinden e-mail yoluyla veya Youtube - Facebook gibi sitelerde virüs hızıyla yayılıyor. Bu tip pazarlamada cep telefonu mesajları da sıklıkla kullanılıyor. İnsanlar üzerinde güvendiği yakın çevresinden gelen mesajlar daha çok etkili oluyor. İyi bir virütik pazarlamanın etkisini 1 hafta içinde gösterdiği biliniyor.

Yeni şirketleriyle bu özel pazarlama yöntemi üzerine eğilmeyi planlayan Karaibrahimgil ve Erener, ofis yeri olarak ise Şişli’deki Altınay İşmerkezi’ni seçti. 12 Dev Adam gibi etkili reklamları hâlâ hatırlanan Serdar Erener’in eşiyle yaratacağı sinerjiden nasıl bir sonuç çıkacağı merakla bekleniyor.

Serkan Arman/Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde