Nihat Özdemir: Medyada kalıcı olacağız

Nihat Özdemir: Medyada kalıcı olacağız

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, euronun Türk Lirası karşısındaki yükselişini değerlendirdi

Nihat Özdemir: Medyada kalıcı olacağız
16px
24px
30.07.2013 14:28
ABONE OLgoogle

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, CNBCE'de katıldığı canlı yayında euronun yükselişini değerlendirdi.

EURO'DAKİ KUR ARTIŞI 3. HAVALİMANI İÇİN RİSK OLUŞTURMUYOR

Özdemir, havalimanı işletmeciliğinde tüm gelirlerin karşılığının euro olduğunu, gelirlerin de euro olmasından dolayı havalimanı yatırımında herhangi bir kur riskinin olmadığını söyledi.

 Özdemir, "yapılan inşaatın malzemelerinin belli bir miktarı yurtdışından gelecek, bir kısmı Türkiye’den olacak. Elde ettiğimiz gelir de euro üzerinden. Bu şekilde 7 milyar seviyesinde olan yatırım maliyetlerimiz 6,5 milyar euroya inmiş olabilir. Türkiye’deki harcamalarımızı euro gelirimizle karşılayacağımızdan sıkıntımız yok" dedi.

 Türk Lirası olarak finansman sıkıntısı çektiklerini ifade eden Özdemir, euro ve dolarda sorun yaşamadıklarını da ifade etti.

MEDYADA KALICIYIZ

Özdemir, Cengiz, Kolin ve Limak olarak ayrı ayrı madencilik, turizm ve enerji alanlarında başarılı projeler gerçekleştirmelerinin ardından medyaya girmeye karar verdiklerini söyledi.

Özdemir, "Gördük ki biz artık bu noktaya gelmişken bizim medya tarafımızın da olması gerektiğine inandık ve TMSF'de bulunan Akşam Gazetesi, SkyTurk ve Alem Radyo'nun satılması durumunda olduğunu öğrendik. Mehmet Emin Karamehmet ve TMSF ile görüşerek üç tane önemli aseti almaya karar verdik.

İncelemelerinin devam ettiğini belirten Özdemir, konunun Rekabet Kurulu'na gideceğini, oradan gerekli izinlerin alınmasının ardından medyanın kendi üzerlerine geçeceğini söyledi.

Medyaya girip çıkan bir grup olmadıklarını söyleyen Özdemir, "Medyada kalıcıyız" dedi.

MERKEZ HER ZAMAN GEREKLİ ADIMI ATTI

 Nihat Özdemir, bugün enflasyon tahminlerini açıklayan Merkez Bankası’nın mevcut politikalarını ve gelecek adımlarını da değerlendirdi.

 Özdemir, “Merkez Bankası sadece şu anda değil 2008’den bu yana çok yerinde müdahaleler yaptı. Hepimizin bildiği gibi ABD Merkez Bankası Fed’in açıklamalarının ardından küresel piyasalar dalgalandı. Ama artık geçti o günler. Faiz ve döviz bir noktada oturdu. Bir yıl içinde ihracatta artış bekliyoruz. Bu yüzden dövizde 1,80’lerin düşük olduğunu, 1,90 seviyesinin destekliyoruz. Merkez Bankası’nın hareketlerini destekliyoruz” dedi.

EKSTRA DÖVİZ ARTIŞI RAHATSIZ EDER

İstihdam ve yatırım yapanın en çok rahatsız olduğu iki konu olduğunu belirten Özdemir bunların faiz ve döviz olduğunu söyledi.

 Faizlerdeki artışın yatırımcıyı her zaman rahatsız ettiğini ifade eden Özdemir, dövizde de enflasyona bağlı bir artış olması gerektiğini, ekstra yükselişlerin yatırımcıları rahatsız edeceğini ifade etti.

 Özdemir, “Gelirleri dövize bağlı olan şirketlerin önemli ölçüde kur riski taşıyor olması lazım bu da yatırımcıyı rahatsız eder. Önemli olan faizlerin belli dönemlerde yüksekliğini koruması, dövizde de enflasyona bağlı artış olması lazım. Bunun dışındakiler yatırımcıyı rahatsız eder” dedi.

DEVLETİN DESTEĞİ 6,3 MİLYAR EURO

 Özdemir, devletin 3. Havalimanı için verdiği garanti yolcu para desteğinin 6,3 milyar euro olduğunu ifade etti. Limak Holding olarak 3. Havalimanı’na ilk etapta 7,3 milyar euro yatırım yapacaklarını da söyledi.

 Özdemir, şu aşamada projenin maliyetinin kestirilemediğini ancak maliyet somutlaştıktan sonra finansman arayışlarına gireceklerini de belirtti.

CAS'TAN İYİ BİR KARAR ÇIKMASINI BEKLİYORUM

Fenerbahçe'nin CAS'taki davasıyla ilgili konuşan Özdemir, "Ümit ediyorum ki CAS'tan iyi bir karar çıkacak. Biz bir defa hakkımız olmasına rağmen Şampiyonlar Ligi'ne gitmedik. Bunun sayılmamış olması beni üzdü. Çektiğimiz cezanın değerlendirilmesi lazım" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde