Nihat Özdemir, Enerji Zirvesi'nden neler bekliyor?

Nihat Özdemir, Enerji Zirvesi'nden neler bekliyor?

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, "Burada Türkiye'nin enerji köprüsü olmasını sağlayacak bazı proje müjdeleri bekliyoruz"

Nihat Özdemir, Enerji Zirvesi'nden neler bekliyor?
16px
24px
10.10.2016 12:09
ABONE OLgoogle

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 23. Dünya Enerji Kongresi'ne katılmasının önemine işaret ederek, "Burada Türkiye'nin enerji köprüsü olmasını sağlayacak ve daha ileriye götürecek bazı proje müjdeleri bekliyoruz. Onunla ilgili iyi haberler alabiliriz diye düşünüyorum." dedi.

23. Dünya Enerji Kongresi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özdemir, dünyanın en önemli kongrelerinden birinin burada yapılmasının Türkiye'ye çok önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Kongre'ye 55'in üzerinde bakan ve dünyanın 6 kıtasından katılımın olduğunu vurgulayan Özdemir, "Çok büyük şirketlerin üst düzey temsilcilerinin hepsi buradalar. İstanbul'u onlara tekrar nasıl bir şehir olduğunu bir daha göstermek, Türk ekonomisini anlatmak, hepimizin önem verdiği enerjinin 20-25 yıllık perspektifinin burada tartışılır olması gerçekten Türkiye için gurur verici bir olay." diye konuştu.

Özdemir, bunu planlayanlara ve Türkiye'de yapılmasını sağlayanlara herkesin minnet ve teşekkür borcu olduğunu belirterek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Türkiye Enerji Konseyi'nin bu işi organize ettiğini ve iş adamları olarak her zaman onların yanında bulunduklarını söyledi.

"Bir anlaşmanın çıkacağını ümitle bekliyoruz"

Türkiye'nin Çin'den sonra dünyada enerji alanında en çok yatırım yapılan ikinci ülke olduğuna da işaret eden Özdemir, şunları kaydetti:

"Türkiye'de ortalama her yıl yatırımlar devam etti. Hepimizin bildiği gibi yerli kömüre dönmekte büyük bir çaba ve teşvik var. Güneşte hepimizin bildiği konularımız var. Türkiye son 12 yılda kurulu güçte 2 mislini geçti. 30-32 bin megavatlardan bugün artık 80 bin megavatı konuşuyoruz. Yatırım yapılmaya devam ediyor. Nükleerlerimiz gündemde, bir tanesine başlandı, ikinci ve üçüncü konuşuluyor. Bu kongreye Putin'in gelmesi çok önemli. Cumhurbaşkanı'mız da onunla beraber katılacaklar. Burada Türkiye'nin enerji köprüsü olmasını sağlayacak ve daha ileriye götürecek bazı proje müjdeleri bekliyoruz. Onunla ilgili iyi haberler alabiliriz diye düşünüyorum. Kongredeki görüşmelerin devamında ikili görüşmeler ve anlaşmalar olacağını bize söylediler. Bir anlaşmanın çıkacağını ümitle bekliyoruz inşallah."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde