Nihat Özdemir 2.7 Milyar Euronun kaynağını açıkladı: Kamu bankaları

Nihat Özdemir 2.7 Milyar Euronun kaynağını açıkladı: Kamu bankaları

Limak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, konsorsiyum liderliğini Mehmet Cengiz’in yürüttüğü, 5 ortaklı İstanbul’un 3’üncü havalimanı projesinin son durumunu açıkladı..

Nihat Özdemir 2.7 Milyar Euronun kaynağını açıkladı: Kamu bankaları
16px
24px
07.05.2015 08:37
ABONE OLgoogle
3’üncü havalimanı yapımında, finansmanın yüzde 60’ını Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank sağlarken, yüzde 40’ını 4 özel banka verecek.

Açılışı 29 Ekim 2017’de yapılması planlanan 3’üncü havalimanı için gerekli kredinin yüzde 60’ını kamu bankaları sağlayacak. Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank kredinin yüzde 60’ını sağlarken, Garanti, Yapı Kredi, Denizbank ve Finansbank ise yüzde 40’ını gerçekleştirecek.
 
Hürriyet köşe yazarı Vahap Munyar’ın Siirt izlenimleri ardından kaleme aldığı köşe yazısının 3’üncü havalimanı ile ilgili bölümü şöyle:
 
KAMU BANKALARINDAN 2.7 MİLYAR EURO KREDİ 

Siirt’e giderken Limak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’e konsorsiyum liderliğini Mehmet Cengiz’in yürüttüğü, 5 ortaklı İstanbul’un 3’üncü havalimanı projesinin son durumunu sorduk:
 
- Arazinin devri 1 Mayıs 2015 itibariyle gerçekleşti. Artık işler daha da hızlanacak. Şu anda arazi düzenleme çalışmaları sürüyor. Çalışan sayısı 3 bine yaklaştı. 700 kamyon hafriyat işinde çalışıyor. Kamyon sayısı yakında 1200’e çıkacak.
 
- Kredi işi ne oldu?
 
- Çözüldü. 7 bankadan 4.5 milyar euro kredi alacağız.
 
- Hangi bankalar?
 
- Kredinin yüzde 60’ını (2.7 milyar Euro) Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank sağlayacak. Yüzde 40’ını da Garanti, Yapı Kredi, Denizbank ve Finansbank karşılayacak.
 
- İş Bankası kreditör bankalar arasına girmedi mi?
 
- Girmeyi çok istedi, ancak kredi maliyetinde beklediğimiz noktaya inemediler.
Kredinin vadesine işaret etti:
 
- 4 yılı ana para ödemesiz, toplam 16 yıl vadeli olacak.
 
- Ne kadar özsermaye kullanacaksınız?
 
- 5 ortak 1.5 milyar Euro koyuyoruz.
 
Arazide zemin işinin çok zor olduğunu kaydetti:
 
- Her türlü zorluğa karşın 3’üncü havalimanını 29 Ekim 2017’ye yetiştirmeye çalışacağız.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde