Nihat Gökyiğit’i üzen iki iptal

Nihat Gökyiğit’i üzen iki iptal

Tekfen Holding’in kurucularından Nihat Gökyiğit’un bugünlerde iki büyük üzüntüsü olduğunu öğrendik.

Nihat Gökyiğit’i üzen iki iptal
16px
24px
01.07.2010 15:29
ABONE OLgoogle

Daha doğrusu iptal edilen iki organizasyon Gökyiğit’in canını hayli sıkmış. Meraklıları bilir; Nihat Gökyiğit, “3 Denizin Hikayesi Enerji Konferansı”nın kurucusu ve eş başkanı. Her yıl haziran ayında İstanbul’da düzenlenen konferansın bu yıl yapılmayacağını öğrendik. 10 yıldır aralıksız gerçekleşen ve cumhurbaşkanlarının da katıldığı bu konferansın iptal nedeni ise organizasyona yeni dahil olan İngiliz şirketle yaşanan anlaşmazlıkmış.

Enerji konusunun böylesine önemli olduğu bir dönemde yaşanan bu iptal Gökyiğit’i üzmüş. Söz konusu konferans çerçevesinde, Karadeniz, Hazar Denizi ve Doğu Akdeniz’den 23 ülkesinin müzisyenlerinin bir araya gelerek oluşturduğu Tekfen Filarmoni Orkestrası da dünya barışı için konser veriyordu. Doğal olarak bu konser de gerçekleşmeyecek. Orkestra tam dünya barışı için yeni bir proje geliştirmişti ki, öğrendiğimize göre o da son anda iptal olmuş.

Evet, Saraybosna'nın Srebrenica kentinde 15 yıl önce yaşanan katliamın anısına bestelenen ‘Srebrenica Cehennemi' oratoryusunun dünya prömiyeri 6 Temmuz’da İstanbul'da yapılacaktı. Tabii eseri Tekfen Filarmoni Orkestrası çalacaktı. Ancak son anda Boşnak bestekâr Delo Jusiç’in menajeri ortaya çıkmış ve konserin Brüksel’de de tekrarlanmasını istemiş. Tabii tüm masrafların Türk tarafınca karşılanmasını talep etmiş. Ayrıca sponsorluk gelirlerinden de pay istemiş. Sizin anlayacağınız bu anlaşmazlık barış projesini rafa kaldırmış.

Para Dergsis

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde