New York’ta “tarihi” hata: Fatura Yıldız Holding'e çıktı

New York’ta “tarihi” hata: Fatura Yıldız Holding'e çıktı

Rockefeller binası ve tren istasyonu faturası Yıldız Holding'e gönderilmiş.

New York’ta “tarihi” hata: Fatura Yıldız Holding'e çıktı
16px
24px
04.04.2018 14:10
ABONE OLgoogle

Yıldız Holding’in patronu Murat Ülker’in sahibi olduğu Godiva ile ABD’de “tarihi” bir hata yapıldı.

Dünya ticaretinin merkezi New York’un Manhattan Bölgesi’nde yer alan ABD’nin simge yapılarından Rockefeller Binası ve tarihi Grand Central Station adlı tren istasyonun sahipliği konusunda ilginç bir yanlışlık yaşandı. ABD basınına göre Yıldız Holding resmi evraklar üzerinde 10 yıldır Rockefeller İş Merkezi ve 1871’de yapılan Grand Central Station’ın sahibi olarak görünüyor.

New York’ta yapılan bu tarihi hatanın kaynağı bir muhasebe çalışanı. 10 yıl önce yapılan bu hata, kimsenin dikkatini de çekmeden günümüze kadar devam etti.

Between the Bricks danışmanlık şirketinin ortaya çıkardığı bu hata, 2008 yılında Godiva çikolata markasını Yıldız Holding’e satan Campbell Soup firmasının tüm Godiva satış mağazaları için vergilendirme evrakı hazırlamasıyla başladı.

Hata, Godiva’nın satış sürecinde yapılmış

Satış işlemi sürecinde hem New York Belediye’sinde hem Campbell hukukçularının farkında olmadan yaptığı bir hata sonucu 1930’lu yıllarda kapılarını açan Rockefeller İş Merkezi ve Grand Central Station’da bulunan Godiva satış mağazaları yerine her iki binanın hepsi Godiva mağazası gibi gösterilmiş.

Bundan sonra hata silsilesi devam etmiş ve vergilendirme evrakları New York Şehir Defterdarlığı tarafından da kullanıldığı için, faturalar her iki binanın ve başka diğer binaların yeni sahibi haline gelen Yıldız Holding adına düzenlenir olmuş.

İşte o hata silsilesi New York İtfaiye Müdürlüğü ‘Grand Central Station’ tren istasyonu yangın denetleme faturasını Yıldız Holding’e göndermesiyle derinlik kazanmış.

New York Post’ta yer alan haberde de New York Defterdarlığı’ndan bir yetkili faturalandırma işleminde şirket ismi yanlış girilmişse tapu kayıtlarında bina mülkiyetinin de yanlış girilmiş olduğunu kabul ediyor.

Defterdarlık yetkilisi “Artık şu andan itibaren faturalar gerçek mülk sahiplerine iletilecektir” cevabını vererek, gazeteye hatanın düzeltileceğini söylüyor.

Kerim Ülker/Dünya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde