New York ile Abu Dabi arasında mekik dokuyor

New York ile Abu Dabi arasında mekik dokuyor

ABD ve Türkiye’de bu tartışmalar yapılırken Nusr-Et New York’a yeni bir restoran daha açıyormuş.

New York ile Abu Dabi arasında mekik dokuyor
16px
24px
22.11.2019 15:23
ABONE OLgoogle

Nusr-Et Steakhouse’un kurucusu Nusret Gökçe’nin hayat hikayesi çok ilginç. Sıfırdan zirveye tırmanışın somut örneklerinden. Gökçe, Erzurum’da maden işçisi bir babanın beş çocuğundan biri olarak dünyaya gelmiş. Meslek hayatına İstanbul’da bir kasap çırağı olarak başlamış. İlk kasap restoran konseptli mekanını 2007’de açtı.

Arjantin, ABD, Japonya’da bu işi daha iyi nasıl yapabilirim diye araştırdı. Ortağı Mithat Erdem ile birlikte Nusr-Et’i kurdu. Etiler’deki Nusr-Et o kadar popüler hale geldi ki bu sektöre yatırım yapmaya başlayan ve müdavimlerden olan Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk ortaklık teklifinde bulundu.  Nusret hakaret davasını kaybetti: Tazminat ödeyecek

2011’deki ortaklıktan sonra hızlı bir büyüme süreci başladı. Nusr-Et bugün sadece İstanbul’da değil Ankara, Bodrum, Dubai, Abudabi, Doha, Miami, New York’ta şubeleri olan bir steakhouse zinciri. Nusret Gökçe tuzlama (saltbae) hareketiyle dünya çapında üne kavuştu ve sosyal medya fenomeni oldu. Şu sıralar ABD’de Saltbae markasıyla hamburger zinciri kuruyor.

Gökçe bu kadar ünlü olunca haliyle çekemeyenleri de çok oluyor. ABD’de işçi haklarıyla ilgili kesilen ceza ve tartışmalar da bunun örneği. Gökçe’yi yakından tanıyanlar bilir. Bırakın işçinin alın terine göz dikmeyi, ceplerine para bile koyar.

ABD ve Türkiye’de bu tartışmalar yapılırken Nusr-Et New York’a yeni bir restoran daha açıyormuş. Yeni restoran yılbaşına yetişecekmiş. ABD’de şube sayısı üçe çıkacak.

Bir şube açılışı da Abu Dabi’de yapılacakmış. Nusret Gökçe, yeni restoranların açılışı için iki ülke arasında mekik dokuyormuş…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde