Netanyahu, Erdoğan’ı ABD'ye şikayet etti

Netanyahu, Erdoğan’ı ABD'ye şikayet etti

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun dün gece saatlerinde Kerry ile yaptığı telefon görüşmesi sırasında Başbakan Erdoğan'ı şikayet etti

Netanyahu, Erdoğan’ı ABD'ye şikayet etti
16px
24px
21.07.2014 04:31
ABONE OLgoogle
 İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail'in Gazze saldırısı nedeniyle, "Barbarlıkta Hitler'i dahi geçti" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'e şikayet etti
 
İsrail’de yayımlanan Haaretz gazetesinin haberine göre İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun dün gece saatlerinde Kerry ile yaptığı telefon görüşmesi sırasında Başbakan Erdoğan'ın Gazze'deki saldırılar nedeniyle İsrail'e yönelttiği sert tepkiyi eleştirdi.

Netanyahu görüşme sırasında Kerry’e Erdoğan için "Holokost (Yahudi soykırımı) anısına büyük saygısızlık ediyor" dedi.

Ordu'da vatandaşlara seslenen Başbakan Erdoğan, Gazze'de yaşanan katliamla ilgili "terör devleti" diye nitelediği İsrail’in Ramazan ayında Gazze’ye saldırdığını ve masum insanları katlettiğini söylemişti. Bir İsrailli kadın milletvekilinin de çıkıp "Bütün Filistinli anneler ölmeli" dediğini hatırlatan Erdoğan, Hitler’den dem vuran İsrail’in barbarlıkta onu geçtiği yorumunu yapmıştı.

TÜRKİYE'YE GİTMEYİN UYARISI

Bu arada İsrail Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına “zorunlu olmayan durumlar” dışında Türkiye’ye seyahat etmeme uyarısı yaptı.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan uyarıya gerekçe olarak; "Gazze’ye düzenlenen ‘Koruyucu Hat’ operasyonuna karşı Türk halkının düzenlediği protesto gösterilerinin oluşturduğu durum" gösterildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Cuma günü yaptığı başka bir açıklamada, Türkiye'deki temsilcilik çalışanları ile ailelerinin ülkeyi terk etmelerini istediklerini ve Ankara ile diplomatik ilişkilerin düzeyini düşüreceklerini duyurmuştu. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde