Nejat Basmacı'ya kötü haber

Nejat Basmacı'ya kötü haber

İTB'deki 50 yılı aşkın başkanlığı nedeniyle Kanuni Sultan Süleyman'a benzetilen Nejat Basmacı'nın icraatları mercek altına alındı

Nejat Basmacı'ya kötü haber
16px
24px
18.07.2010 09:33
ABONE OLgoogle

İstanbul Ticaret Borsası (İTB), bir süre öncesine kadar Türkiye'nin dışa en kapalı kurumlarından biriydi. Bunda yarım asrı aşkın başkanlık koltuğunda bulunan Nejat Ekrem Basmacı'nın payı büyük.

Basmacı'nın aktif görevinden çekilmesiyle birlikte İTB de adeta "halka açıldı"... Şimdi eski defterler de birer birer açılıyor.

Geçen hafta, İTB çalışanlarından biri İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir suç duyurusunda bulundu. Söz konusu suç duyurusunda, süt ve süt ürünleri üreticisi Kaanlar Gıda ile hızlı tüketim devi Unilever'den 544 bin TL tutarında tescil ücreti alınmadığı belirtiliyor.

Borsa yönetiminin de bu tescil ücretlerini istemeyerek usulsüzlüğe bulaştığı iddia ediliyor. Bütün bu iddiaları İTB çalışanı Mürsel Tekin'in avukatı Engin Çelik Kadıgil kaleme alarak ve 26 Haziran 2010'da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştırdı.

Dilekçedeki bilgilere göre 16 yıl İstanbul Ticaret Borsası'nın Rami'deki hizmet biriminde çalışan Mürsel Tekin, 2010'da Eminönü'ndeki merkez binada "tescil ve kontrol şubesi müdür yardımcısı" olarak atandı. Bu görevi devam ederken, bu iki firmayla ilgili usulsüzlükleri fark edip yönetime bildirdi.

Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde