Nefesi kuvvetli Of'lu hoca arıyor!

Nefesi kuvvetli Of'lu hoca arıyor!

Akfen'in halka arzında fiyaskoya uğrayan Hamdi Akın'ın son umudu Of'lu hocalarda..

Nefesi kuvvetli Of'lu hoca arıyor!
16px
24px
30.06.2010 08:24
ABONE OLgoogle

AKFEN Holding’in halka arzı sırasında ABD Borsası’nın çöküşü, Yunanistan’ın krize sürüklenmesi, AB’deki sıkıntılar gibi birçok olumsuz olayla karşılaşan Hamdi Akın, yeni bir halka arza hazırlanırken espriyi patlattı: “Akfen GYO’yu halka arz etmeden belki kurşun döktürürüz, Oflu Hoca’ya gidebiliriz...”

AKFEN Holding’in yüzde 29.2’sini halka açmak için harekete geçtiğinde art arda birçok olumsuz olayla karşılaşan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, halka açmaya hazırlandığı Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nda (GYO) şanssızlık yaşamamak için şakayla karışık bir çözüm bulduğunu açıkladı: “Akfen GYO’yu halka arz etmeden belki kurşun döktürürüz, Oflu Hoca’ya gidebiliriz.”

Akfen Holding’in 5-7 Mayıs’ta halka arz edilen hisseleri için talep toplanmaya başlandığı sırada ABD Borsası çökmüş, AB karışmış, Yunanistan ekonomisi iflasa bir adım daha yaklaşmıştı. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, “Hazırlık için 4 ay boyunca uzun, sarp, dikenli yollardan geçtik” diyerek anlattığı halka arz süreci sırasında ABD’de yaşanan fat finger’ın (tombul parmak) azizliğine uğradı. Akfen Holding’in yüzde 29.2’sinin halka arzı planlanlayan ‘fat finger’ olayıyla oranı yüzde 7’ye çeken Akın, en geç gelecek yılın ilk çeyreğinde Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nı (GYO) halka açmaya hazırlanıyor.

Kerim Ülker/Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde