Nedeni çatışma mı: Bülent Gedikli'nin ani istifasının perde arkasında ne var?

Nedeni çatışma mı: Bülent Gedikli'nin ani istifasının perde arkasında ne var?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi danışmanları arasındaki çatışma, istifa getirdi. Kaynak: Saray’daki çatışma istifa getirdi

Nedeni çatışma mı: Bülent Gedikli'nin ani istifasının perde arkasında ne var?
16px
24px
14.12.2017 23:07
ABONE OLgoogle

Kısa bir süre önce Erdoğan’ın Başdanışmanı Cemil Ertem hakkında “Tecrübesiz” diyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, ‘koltuk’ vurgulu bir mesajla görevinden ayrıldığını duyurdu.             

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Bülent Gedikli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, görevinden ayrıldığını duyurdu.

Görevden ayrılışını 'Siyasetimizi koltuklarda değil sahada üreterek daha aktif yapacağız' ifadeleriyle duyuran Gedikli'nin açıklaması şöyle:  Cumhurbaşkanı başdanışmanı Bülent Gedikli istifa etti

"Öğlen yaptığım açıklamayı anlaşılır kılmak için Cumhurbaşkanı Başdanışmanlık görevimden bugün itibariyle ayrılıyorum. Bu yeni bir karar değildi.

KARDEMİR A.Ş yönetim kurulu üyeliği ve Sabahattin Zaim üniversitemizde, yani reel sektörde ve akademik hayatta daha güçlü, daha müreffeh, daha güzel bir Türkiye için üretmeye devam edeceğiz. Siyasetimizi koltuklarda değil sahada üreterek,öğreterek daha güçlendirmek için çalışarak yapacağız.Yani daha aktif,daha üretmemiz gereken bir dönem başlıyor. Başta 16 yıl önce birlikte AK Parti'mizi kurduğumuz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yol arkadaşlarıma başarılar diliyorum."

Tartışma su yüzüne çıkmıştı

Cumhurbaşkanlığı başdanışmanlar arsında görüş ayrılıkları olduğu bilinirken en sert çatışmanın ise ekonomi başdanışmanları arasında olduğu bilgileri kulislerde sıkça konuşuluyor. Yiğit Bulut’un kontenjanından Saray’a giren Cemil Ertem ile Gedikli arasındaki görüş ayrılığı, kısa bir süre önce basına da yansımıştı.  Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli'den Cemil Ertem'e: Arkadaşımız biraz tecrübesiz

Eylül ayında katıldığı bir canlı yayında konuşan Gedikli, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem’in yaptığı, “Dalgalı kur rejimi uyguladığımız için kur seviyesine düşük ve bu seviye tehlikeli demek yanlış” yorumu hakkında, “Arkadaşımız biraz tecrübesiz” ifadelerini kullanmıştı.

Gedikli, programdan sonra Twitter hesabından yaptığı bir açıklamada da "Yatırımcılarla (Sayın Cumhurbaşkanımızın da savunduğu) sıcak paracılar arasında ki tartışma, fikir tartışması olur, herkes aynı düşünemez" demişti.

Erdoğan’la faiz konusunda da ayrışan Gedikli, “Faizin aşağı gelmesinin kuru yükselteceğini zannetmem” ifadelerini kullanmıştı. (Birgün)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde