Ne korkması! Diyarbakır’da ev bile aldı

Ne korkması! Diyarbakır’da ev bile aldı

‘Zırhlı araç istediği’ iddiasıyla başlayan polemik Ağaoğlu Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu’nun, 4+1 daire ve yatırım kararı almasıyla bitti.

Ne korkması! Diyarbakır’da ev bile aldı
16px
24px
30.08.2012 11:28
ABONE OLgoogle

DİYARBAKIR’A gelmek için ‘Zırhlı araç istediği’ iddiasıyla başlayan polemik Ağaoğlu Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu’nun, 4+1 daire ve yatırım kararı almasıyla bitti.

Zırhlı araç iddialarına nazire yapan Ağaoğlu, dün Diyarbakır yollarında üstü açık Rolls Royce’uyla tur attı. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Remzi Can, birkaç gün önce Ağağoğlu’nu davet ettiklerini ancak gelmek için zırhlı araç istediğini söylemişti. Ağaoğlu da dün, Remzi Can’ın kendisine telefonda ‘Başka isim verseydim medyanın ilgisini çekmezdi. Sizin reytiginiz yüksek. Bu yüzden adınızı kullandım’ dediğini iletti.

Diyarbakır gezisi sırasında ilin konaklama yatırımlarına ihtiyaç duyduğunu belirten Ağaoğlu, burada yatırımı düşündüğünü ancak ilk adımı Bağlar ilçesindeki 9 okulun onarımına başlayarak atacaklarını belirtti. Diyarbakır’a gelmek için program yaptığını ancak çok yoğun olduğu için sonraya bıraktığını kaydeden  Ağaoğlu “Başkan’ın Diyarbakır’ın imajı ile ilgili düşüncesine ben de katılıyorum. Aslında Diyarbakır’ın böyle olmadığını ifade etmeye çalıştı. Bu söylem Diyarbakır’a geliş programımı öne aldı” dedi.

Bölgede yatırım yapan bir kuruluş olduklarını, Bingöl’de 3 hidroelektrik santralı yapmakta olduklarını Şırnak’ta ise hidroelektrik santraliyle ilgili hazırlıkları olduğuna değinen Ağaoğlu “Bugün, 1.5 milyonu geçen nüfusu ile Diyarbakır konut anlamında ciddi gelişim kaydediyor. Bölgedeki projeleri, ziyaretim sırasında gezme imkanım oldu. Çok iyi projeler olduğunu gördüm hatta beğendiğim bir projeden 4+1 daire bile satın aldım” dedi.

‘İstanbul neyse Diyarbakır odur’ diyen Ağaoğlu, Diyarbakır’da neler yapılabileceğini araştıracağını belirterek “Kısmet olursa yatırım yapacağım. Tanıdığım ekonomik durumu çok iyi Diyarbakırlı iş adamlarımız var. Ben onlardan da rica ediyorum. Bölge istihdamına katkı sunmalıyız. İnşallah burada yatırım yapıp hem Diyarbakır’a hem ülkemize katkı sunma düşüncemiz var” dedi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak da Ali Ağaoğlu’nun gelmesinin sevindirici olduğunu belirterek “Diyarbakır’da Ağaoğlu’nu görmek bizleri sevindirdi. Kendisine brifing verildi. Ağaoğlu, grubu ile ilgili yatırım olanaklarını inceleyecekler” diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde