Ne altın, ne döviz böyle kazandırmadı: Bir haftada yüzde 23 kazandırdı

Ne altın, ne döviz böyle kazandırmadı: Bir haftada yüzde 23 kazandırdı

Korona virüsünün Türkiye'de etkili olmaya başladığı son bir ayda hisseleri borsada işlem gören un şirketinin senetleri yüzde 48 kazandırdı.

Ne altın, ne döviz böyle kazandırmadı: Bir haftada yüzde 23 kazandırdı
16px
24px
14.04.2020 12:21
ABONE OLgoogle

Korona virüs nedeniyle bir çok iş yeri kapanırken, krizden karlı çıkan şirketlerde var. Özellikle dışarı çıkma yasağı nedeniyle hisseleri borsada işlem gören Pınar Un şirketinin hisse senedi bugün yine tavan oldu.

Hisse senedi bugün yüzde 10 yükselirken, son bir ayda yüzde 48 prim yaptı. Yine borsada parasını bu hisse senedini bir yıl önce yatıranların kazancı ise yüzde 100'ü geçti. 

BİR HAFTADA YÜZDE 23 KAZANDIRDI

Borsada en çok kazandıran hisse senetleri arasında yer alan Pınar Un'un bir haftalık getirisi bile yüzde 23 oldu. Bu süre içerisinde hiç bir yatırım aracı bu kadar kazandırmadı. 

YAŞAR GRUBU'NUN 

Borsada PETUN kodu ile işlem gören, şirketin yüzde 54'ü Yaşar Holding'e ait. Yüzde 33.24'lük kısmı ise halka açık. Şirketin sermayesinin düşük olması, halka açıklık oranının az olması nedeniyle borsada sık sık manipülatif işlemlere neden oluyor.

Uzmanlar, şirket hisse senedinin değerini dışarı çıkma yasaklarının belirleyemiyeceğini ve bu tür haberlerle yatırım yapmanın özellikle küçük yatırımcaları büyük zarar verebileceğini belirtiyorlar.

Paramedya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde