Ne Bitcoin ne Litecoin: Yüzde 20 Bin değerlendi...

Ne Bitcoin ne Litecoin: Yüzde 20 Bin değerlendi...

Bitcoin fiyatları son dönemde başta Güney Kore'den gelen son dakika haberleri olmak üzere gerileme eğilimine girerken, bir başka kripto para rekor üzerine rekor kırıyor.

Ne Bitcoin ne Litecoin: Yüzde 20 Bin değerlendi...
16px
24px
29.12.2017 08:40
ABONE OLgoogle

Bitcoin fiyatında keskin düşüşlerin yaşandığı bir ortamda, bir başka dijital para öne çıkmayı başardı. Ripple XRP'nin fiyatı hızla yükseliyor

Tokyo merkezli finansal hizmetler şirketi SBI Holdings ve bağlı ortaklığı SBI Ripple tarafından blok zinciri (Blockchain) teknolojisi kullanılarak geliştirilen dijital para Ripple XRP'nin fiyatı yüzde 20 artışla 1.43 dolar seviyesine çıktı.
 
Ripple XRP, ulaştığı 54 milyar dolar piyasa değeri ile Bitcoin ve Ethereum'un ardından üçüncü en büyük kripto para konumuna yükseldi.

Bitcoin başta olmak üzere tedavülde en fazla piyasa değerine sahip olan alternatif kripto paralar gün içerisinde düşerken Ripple fiyatları ise son 24 saatte yüzde 11 üzerinde artışla 1.46 dolarlık rekor düzeye ulaştı. Ripple böylelikle piyasa değeri olarak 56 milyar dolar düzeyini aştı ve Bitcoin ile Ethereum'un ardından üçüncü sıraya yükseldi.

Ripple'daki bu yükselişi Japonya'dan gelen haberler tetikledi. Tokyo merkezli finansal hizmetler şirketi SBI Holdings ve bağlı kuruluşu SBI Ripple Asia'nın, bazı Japon kredi kartı şirketleri ile blokchain teknolojisini kullanmaları için bir "konsorsiyum" kurulmasını açıklamasıyla Ripple roket hızıyla değer kazandı.

 

Ripple XRP'nin değer kazandığı bugün Bitcoin fiyatı düne göre yüzde 6.51 düşüşle 14.377.02 dolar, Ethereum ise yüzde 3.77 düşüşle 734.60 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Bitcoin fiyatları bir yılda yüzde 1500 artarak 14 - 15 bin dolar bandında işlem görürken Ethereum aynı süreçte yüzde 9200 değer kazandı. Ripple ise bu ikiliye fark atarak yüzde 20000 artış kaydetti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde