Nasuh Mahruki, AKUT başkanlığını bırakıyor

Nasuh Mahruki, AKUT başkanlığını bırakıyor

Baskılar nedeniyle derneğin görevini yapamaz hale geldiğini söyleyen Mahruki, “AKUT’un rahatlaması ve arama kurtarma çalışmasına devam edebilmesi için görevi bırakıyorum” dedi

Nasuh Mahruki, AKUT başkanlığını bırakıyor
16px
24px
15.11.2016 07:44
ABONE OLgoogle

Arama Kurtarma Derneği'nin (AKUT) kurucusu Nasuh Mahruki, 18 yıldır yürüttüğü Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini bırakma kararı aldı. Sebebi ise derneğe yapılan baskılar… Mahruki, yaşanan süreci anlattı.

5 Ekim'de katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle Mahruki hakkında soruşturma açıldı. O yayının ardından AKUT üzerinde kendisinin muhalif duruşundan dolayı baskının katlanarak arttığını anlatan Mahruki, derneğin faaliyetlerinin durma noktasına getirildiğini söyledi.

“Tek dertlerinin benim AKUT'tan uzaklaşmam” diyen Mahruki, “Benim bu baskıyı hafifletmem gerekiyordu. Sonuçta 2011'den bu yana ‘Nasuh AKUT'un başından gidecek' diyerek baskı yapıyorlardı” dedi. Mahruki şöyle devam etti:

ZOR GÜNLER BAŞLADI

“O programa katılmamam gerekirdi. Ondan sonra baskıyı en üst düzeye çıkardılar. 6 Ekim sabahında ekip liderimizi arayıp, ‘Bundan sonra size hiçbir arama kurtarma görevi vermeyeceğiz. Hiç bir destek verilmeyecek' denildi. ‘Yerleşkelerinizden de çıkarılacaksınız' dediler. Hatta bazı bölgelerimizde AKUT'u il afet müdahale planlarından bile çıkardılar. Halbuki ben konuşmalarımı AKUT Başkanı kimliğiyle yapmadım. AKUT siyaset üstü bir kurum. AKUT için zor günler başladığı için benim de bir şeyler yapmam gerekiyordu. Ben de AKUT un rahatlaması ve arama kurtarma çalışmalarına devam edebilmesi için görevimi bırakıyorum.”

Nasuh Mahruki, 22 Kasım'da yapılacak Olağanüstü Kongre'de görevi bırakacak. Yeni başkan için ise AKUT Genel Sekreteri Saydun Gökşin önerilecek. Mahruki ise AKUT ‘un Onursal Başkanı olacak.  Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde