Narenciye Tanıtım Grubu reklamcısını seçiyor

Narenciye Tanıtım Grubu reklamcısını seçiyor

Öğrendiğimize göre Narenciye Tanıtım Grubu, birkaç aydır reklam ajansını seçmek için konkur açmış durumda. Bu konkura 60 ajans katılmış.

Narenciye Tanıtım Grubu reklamcısını seçiyor
16px
24px
27.04.2012 14:19
ABONE OLgoogle

Yaş meyve ve sebze ihracatında yıl 2 milyar doları aştık. Bu yıl yüzde 25 artışla 3 milyar dolara doğru tırmanma hedefi belirlendi. Yaş meyve sebze ihracatı deyince akla hemen narenciye geliyor. Çünkü narenciyenin yaş meyve sebze ihracatındaki payı 1 milyar doları buluyor. Onu üzüm, kiraz, domates gibi ürünler izliyor...

Literatürde “yaş meyve sebze” diye geçenler aslında günlük dilde taze meyve sebze olarak kullanılıyor. İşte literatürle günlük kullanım arasında böyle bir uçurum oluşunca ihracatçılar, birliklerinin adını değiştirmeye karar vermişler. Yine artık “yaş meyve sebze ihracatçıları birlikleri” değil “taze meyve sebze ihracatçıları birlikleri” diyeceğiz.

Türkiye genelinde 6 birlikte temsil edilen taze meyve sebze ihracatçıları, bu ayın başından itibaren genel kurullarını yapıyor. İstanbul Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, 30 Nisan’da genel kurulunu yapacak. Birlik o gün isim değişikliği için genel kuruldan yetki alacak.

Taze meyve sebze ihracatçılarının gündeminde bir başka önemli konu daha var. O da bu birliklerin ortaklığıyla kurulan NTG’nin (Narenciye Tanıtım Grubu) yeni reklam stratejisinin ne olacağı... Bunun için öncelikle reklam ajansının seçilmesi gerekiyor.

Öğrendiğimize göre Narenciye Tanıtım Grubu, birkaç aydır reklam ajansını seçmek için konkur açmış durumda. Bu konkura 60 ajans katılmış. İlk elemede sayı 28’e, sonrasında da 5’e indirilmiş. Bu hafta konkurun kritik aşamalarından biri geçilecek ve ajans sayısı 2’ye indirilecek. Sonrasında da imzalar atılıp Türkiye’nin narenciyesini yurtdışında tanıtacak ajans açıklanacak.

İstanbul Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Latif Ünal, “Bu hafta bütün birlik başkanları İstanbul’da toplanacağız. Önümüzdeki yılın reklam stratejisini oluşturacak şirketi seçeceğiz. Rusya, Ukrayna, Romanya, Polonya, Sırbistan ve Ortadoğu ülkelerinde reklam yapılacak. Bir tanıtım yüzü seçilip seçilmeyeceğine karar verilecek” diyor.

Hatırlanacağı gibi NTG’nin son tanıtım yüzü ünlü popçu Tarkan’dı. Tarkan’ın özellikle Rusya’da yaptığı reklamlar büyük ses getirmişti...

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde