Nakit para devri bitiyor mu? Parasını yüzüyle ödedi

Nakit para devri bitiyor mu? Parasını yüzüyle ödedi

Kağıt para ile olan ilişkimiz çok da uzak olmayan bir gelecekte bitecek gibi... Çin'de geliştirilen yeni bir teknolojiyle birlikte kişilerin yüz hatları taranarak ödeme yapmalarına imkan veriliyor.

Nakit para devri bitiyor mu? Parasını yüzüyle ödedi
16px
24px
03.09.2017 17:51
ABONE OLgoogle

Son yıllarda nakit ödeme dışında kartla ödeme, mobil ödeme teknolojileri gibi uygulamalardan sık sık bahsediliyor.

Fakat Çin’de hayata geçirilen yüz taraması ile ödeme uygulaması tamamen yeni bir çağı başlatacak gibi. Alibaba’nın geliştirdiği bir teknololoji Çin’de ilk kez KFC restoranlarında uygulamaya alındı.

CNN’in haberine göre; Bu teknolojide yemeğini sipariş eden bir kişi elektronik bir bankonun önüne geliyor. Sıra ödeme işlemine geldiği zaman kişinin yüzü bankonun üzerindeki bir kamera tarafından taranıyor.

Ardından kişi cep telefonu numarasını girerek ödeme işlemini gerçekleştiriyor. Daha sonra yemek çalışanlar tarafından teslimat noktasında servis ediliyor.

Güvenlik uzmanlarına göre kişilerin yüz hatlarının ödeme sistemleri tarafından tanınması suçluları yakalama konusunda da güvenlik güçlerine yardımcı olacak.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde