Nail Olpak'ın yükselişi! MÜSİAD, DEİK derken şimdi de Turkcell'de

Nail Olpak'ın yükselişi! MÜSİAD, DEİK derken şimdi de Turkcell'de

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı görevini yürüten Nail Olpak, Turkcell'e atandı.

Nail Olpak'ın yükselişi! MÜSİAD, DEİK derken şimdi de Turkcell'de
16px
24px
06.03.2020 07:08
ABONE OLgoogle

Turkcell'de yönetim kurulu başkanı dahil üç bağımsız yönetim kurulu üyesi görevlerinden ayrıldı. Görevden ayrılan isimlerin yerine yenileri atanırken pek çok yerden aldığı maaşlarla gündem olan Ordu Belediye Başkanı Hilmi Güler ICBC'den sonra Turkcell'deki görevini de bırakmış oldu. Geçen yaz aylarında Güler'in aylık 250 bin TL'ye varan geliri gündem olmuştu. Dikkat çeken atama ise DEİK Başkanı Nail Olpak oldu.

Sermaye Piyasası Kurumu tarafından yayımlanan haftalık bültene göre Turkcell’e üç bağımsız yönetim kurulu üyesi atandı. Turkcell’in yönetim kuruluna Nail Olpak, Tahsin Yazar ile Afif Demirkıran'ın bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak atandığı belirtildi.

Buna karşın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ve Ordu Belediye Başkanı Hilmi Güler görevlerinden ayrıldı.

MAAŞLARI İLE ELEŞTİRİLİYORDU

Hilmi Güler daha önce pek çok kurumdan aldığı maaşlar ile eleştiriliyordu. Geçen yaz aylarında Güler’in aylık 250 bin TL’ye varan gelirini Sözcü Gazetesi gündeme getirmişti. Güler Turkcell ve Çin bankası ICBC’nin yönetim kurulu üyesi olarak maaş alıyor, eski milletvekili sıfatı ile emekli maaşı alıyor ve belediye başkanı aylığı elde ediyordu. Güler eleştirilerin ardından ICBC’deki görevinden istifa etmişti. Bunun ardından Güler’in Turkcell’deki yönetim kurulu üyeliği de sonlanmış oldu.

NAİL OLPAK ATANDI

Peki ya Turkcell’e atanan yeni yönetim kurulu üyeleri kim? Nail Olpak Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı görevini yürütüyor. Olpak bir dönem MÜSİAD Başkanlığı da yapmıştı. NORA Elektrik Malzemeleri A.Ş, PAK YATIRIM A.Ş. ve OMN A.Ş'yi kurdu. Halen, iki şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını, üçüncü şirketin Yönetim Kurulu Üyeliğini ve bu şirketlerin ortağı olduğu şirketlerin Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütmekte.  Nail Olpak yalanlamıştı! Şimdi DEİK başkanı oldu

Olpak, DEİK başkanlığı haberlerini önce yalanlamış, sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başkan olarak atanmıştı. Son yapılan DEİK Genel Kurulu'nda Koç, Sabancı, Ülker, Şahenk ve Yırcalı gibi  isimler DEİK'den ayrılmıştı. Onlarca DEİK üyesi Erdoğan'a şikayet mektupları yazmıştı.  

MAAŞI 138 BİN LİRA

Turkcell Yönetim Kurulu üyeleri 20 bin Euro ve 200 bin lira harcırah alıyorlar. Mevcut döviz kuruna göre bir yönetim kurulu üyesi yaklaşık 138 bin lira maaş alıyor. Yeni üyelerin 11 Mart'tan itibaren görevlerine başlaması bekleniyor.

HELİKOPTER TİPİ BAŞKANIM

Nail Olpak, DEİK'e kiralattığı lüks araç ile de gündeme gelmişti. Olpak için kiralanan Mercedes Benz makam aracın aylık kirasının 70 bin TL olduğu yazılmıştı. Olpak kendisi için, "Ben "Helikopter tipi" yöneticiyim" açıklaması yapmıştı.

DEİK mektubunu kimler, neden yazdı?

Tahsin Yazar, Çalık YEDAŞ ve ARAS EPAŞ’ın Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. 12.01.2016 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na Bakan Müşaviri olarak atandı. 01.08.2018 tarihinden itibaren de Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Müşaviri olarak atandı. 22.03.2016 tarihinde yapılan Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. ( EPİAŞ) Genel Kurulu’nda Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Tahsin Yazar evli ve iki çocuk babası.

ESKİ MİLLETVEKİLİ DE VAR

Afif Demirkıran, TEAŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Vakıf Enerji ve Madencilik AŞ Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 22. Dönemde Batman ve 23. Dönemde Siirt Milletvekili seçildi. 22. Dönemde AGİTPA Türk Grubu Üyeliği ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği ile 22 ve 23. Dönemde Türkiye-İspanya Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini yürüttü. 23. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi, 24. Dönemde ise Başkanı oldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde