Nail Keçili’nin kızı yerli Saatchi

Nail Keçili’nin kızı yerli Saatchi

Ünlü reklamcı ve sanat koleksiyoneri Charles Saatchi’ye yerli rakip geliyor.

Nail Keçili’nin kızı yerli Saatchi
16px
24px
04.02.2012 08:46
ABONE OLgoogle

Ünlü reklamcı ve sanat koleksiyoneri Charles Saatchi’ye yerli rakip geliyor. Bir zamanların en büyük reklam şirketlerinden Cenajans’ın kurucusu Nail Keçili’nin kızı Nazlı Öztarhan, yeni bir sanat girişimi için kolları sıvadı.

Nazlı Öztarhan, geçen ay Vepa Group’un Yönetim Kurulu Başkanı olan eşi Önder Öztarhan ile birlikte ‘NKO Elektronik ve Eğitim’ adlı bir şirket kurdu. Yeni şirket sanat üzerine kapsamlı bir internet sitesi kuracak, genç sanatçıların eserlerini bu siteden satmasına olanak sağlayacak. Nazlı Öztarhan şunları anlatıyor:     

“Genç sanatçılar eserlerini sergilemek için imkân bulamıyor. Kuracağımız site sadece ressamlara hitap etmeyecek. Bir animasyon videosu, bir cingıl ya da bir pandomim gösterisi çekimi de sitemizde yer bulacak. Site 1 - 2 ay içinde devreye girecek. Farklı olacak çünkü birkaç sanatçıyı lanse etmek ya da sırf resimle sınırlı kalmak niyetinde değiliz.”

Ünlü reklam şirketi Saatchi &Saatchi’nin kurucusu Charles Saatchi’nin de internet sitesiyle genç sanatçılara tanınma imkânı sunduğunu hatırlattığımız Öztarhan, “Bizim girişimin Saatchi’yle yarışmasına pek imkân yok” diyor.

Öztarhan yakında, Akademi İstanbul Vakfı’nın kurduğu ancak 2001’de kapanan sanat okulunu da ayağa kaldırmak istediğini anlatıyor.  Serkan Arman/Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde