Nagazaki bombasından 708 bin kat daha guçlu!

Nagazaki bombasından 708 bin kat daha guçlu!

Dünkü deprem, 8.9’luk büyüklüğüyle Japonya tarihinin en büyük, dünya tarihinin ise 5’inci büyük depremi oldu.

Nagazaki bombasından 708 bin kat daha guçlu!
16px
24px
12.03.2011 07:16
ABONE OLgoogle

 Japonya geçen çarşamba günü de 7.2 büyüklüğündeki depremle sarsılmıştı. Deprem uzmanları bu son depremin Japonlar’ın hafızalarından çıkmayan ve 1995 yılında 5 bin 500 kişinin öldüğü Kobe depreminden 50 kat daha büyük olduğunu belirtiyor.

Daha da çarpıcı olan ise ABD’nin İkinci Dünya Savaşı sonunda Nagazaki’ye attıkları atom bombasının gücüyle ilgili yapılan kıyaslama. Nagazaki’ye atılan bomba 474 metrik ton büyüklüğünde bir gücün ortaya çıkmasına sebep olmuştu. Bunun sismik açıdan karşılığı ise 5.0 büyüklüğünde bir deprem. Oysa ki, dün Sendai kenti açıklarında gerçekleşen deprem 336 megatonluk bir enerjinin açığa çıkmasına sebep oldu.

Bu da Nagazaki’ye atılan bombanın açığa çıkardığı enerjinin tam 708 bin katı! Deprem bilimciler tarafından dün yapılan açıklamalarda 8.9’luk depremin yarattığı yıkımın ancak gelişmiş ülkelerin şu anda elinde olan atom bombalarından 500’ünü aynı anda patlatması durumunda yaşanacağını belirtti.

DEPREM KURTARDI

Seçim döneminde yabancı kaynaklardan bağış aldığı gerekçesiyle istifa etmesi istenen Naoto Kan, deprem olduğu sırada muhalefetin saldırısıyla mücadele ediyordu. Bağış aldığı gerekçesiyle geçen hafta istifa eden Japonya Dışişleri Bakanı Maehara’nın ardından dün parlamentoda muhalefete karşı konuşma yapan Kan “Bağış veren kişinin ismi Japonca’ydı ve ben onu Japon zannediyordum” dedi.

Yaşanan tartışma sırasında 8.9 büyüklüğündeki depremle bütün vekiller başbakanı ve skandalı unutarak tavana, sallanan avizelere dikkat kesildi. Sarsıntının ardından kendilerini parlamento binasının dışına atan başbakan Kan ve vekiller tartışmaya bir süre ara verdi. Daha sonra Kan, başbakanlıkta çalışan işçilerin giydiği mavi renkli ceketle basın toplantısına çıktı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde