Nabuccu 3.5 Milyar Avroluk ihale açtı

Nabuccu 3.5 Milyar Avroluk ihale açtı

Nabucco Gas Pipeline International, boru hattının inşasının temelini oluşturan hat boruları, valf ve boru dirseklerinin satın alımı için ön yeterlilik ihale sürecini başlattı.

Nabuccu 3.5 Milyar Avroluk ihale açtı
16px
24px
23.04.2010 23:47
ABONE OLgoogle

Nabucco Gas Pipeline International'dan yapılan açıklamada, boru hattının inşası için temel malzemelerin satın alımının ilk aşamasını oluşturan ön yeterlilik sürecinin başlatıldığı bildirildi. 

     Ön yeterlilik paketinin toplam değerinin 3,5 milyor avro olduğu belirtilen açıklamada, ön yeterlilik başvurularının 17 Mayısta sona ereceği kaydedildi. 


     Ön yeterlilik sürecinin Nabucco konsorsiyumuna dünya genelindeki tedarikçileri tanıma ve değerlendirme imkanı sağlayacağı belirtilirken, potansiyel tedarikçi başvurularında daha ilk günden ciddi yoğunluk yaşandığı bildirildi. 

     Açıklamada, ön yeterlilik sürecinin tamamanmasının ardından her bir malzeme ihtiyacı için ayrı ihale sürecinin başlatılmasının planlandığı kaydedildi. 

     Nabucco Gas Pipeline International Direktörü Reinhard Mitschek, konuya ilişkin değerlendirmesinde, hat boruları, valf gibi malzemelerin bir boru hattının inşasının temel taşlarını oluşturduğunu ve genel yatırım maliyetinin önemli bir kısmını teşkil ettiğinin altını çizdi. 

     Mitschek, ön yeterlilik sürecinin, bu malzemelerin temininde ehil olan şirketlerin belirlenmesi ve başarılı bir satın alım sürecinin tamamlanmasında yardımcı olacağını kaydetti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde