Nabucco’yu tehdit için boru hattına saldırdılar

Nabucco’yu tehdit için boru hattına saldırdılar

Terör örgütünün Nabucco’nun finansmanıyla ilgili anlaşma öncesi boru hatlarına saldırmasının altından Avrupa’yla pazarlık masasına oturma planı çıktı

Nabucco’yu tehdit için boru hattına saldırdılar
16px
24px
13.09.2010 08:39
ABONE OLgoogle

Bölücü terör örgütü PKK’nın son dönemde boru hatlarına yönelik saldırılarının sırrı çözüldü. Operasyonlar nedeniyle köşeye sıkışan PKK’nın, Nabucco Projesi’ni koz olarak kullanarak, Avrupa ülkeleriyle pazarlık yapmaya çalıştığı belirlendi. Kandil yönetiminin, boru hatlarına saldırarak Avrupa’ya, ‘Bizimle masaya oturmazsanız, Nabucco Projesi’ni yürütemezsiniz” mesajı vermeye çalıştığı kaydedildi. PKK’nın boru hatlarına yönelik saldırısının perde arkası şöyle:

AVRUPA ÜLKELERİ KABUL ETMEDİ

“Enerji Bakanlığı ile güvenlik birimleri, PKK’nın son dönemde boru hatlarına yönelik saldırılarının nedenini araştırdı. Araştırmalarda, PKK’nın yeni hedefinin gelecek yıl temeli atılacak olan Nabucco Projesi olduğu tespit edildi. Avrupa, Rusya’nın gaz tekelinin kırılmasını sağlayacak olan Hazar doğalgazını Avrupa’ya taşıyacak olan projeye büyük önem veriyor. Bunu bilen PKK da, projeyi koz olarak kullanarak, ‘Avrupa’dan bazı tavizler’ elde etmeye çalışıyor.

PKK’nın Avrupa’dan koparmaya çalıştığı tavizlerin başında ise örgütün Avrupa sorumlularına ve finans kaynaklarına yönelik operasyonların durdurulması geliyor. PKK’nın, Avrupa ülkelerine ‘bizimle masaya oturmazsanız, projeye tehlikeye girer’ mesajı gönderdiği ancak bu mesajların Avrupa ülkeleri tarafından kabul edilmediği öğrenildi. Bunun üzerine de, PKK’nın, boru hatlarına yönelik saldırı için düğmeye bastığı belirlendi.”

Star

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde