NT mağaza sayısını 152'ye çıkardı

NT mağaza sayısını 152'ye çıkardı

Türkiye’nin uluslararası tek kitap, kırtasiye, teknoloji mağazaları zinciri NT, mağaza ağını genişletmeye devam ediyor

NT mağaza sayısını 152'ye çıkardı
16px
24px
17.08.2012 13:05
ABONE OLgoogle

Türkiye’nin 65 ilinde, yurt dışında 8 ülkede 2000’e yakın çalışanıyla “Kitapla Buluşma Noktanız” sloganıyla insan ve insani değerlere öncelik veren eğitim ve kültür mağazaları zinciri NT, yurt içindeki 17 yeni mağaza ile mağaza sayısını 152’ye yükseltti.  NT Genel Müdürü Murat Kara, 5 yıl içinde tüm Türkiye’ye hizmet vermeyi planladıklarını söyledi.

NT Genel Müdürü Murat Kara, Four Season Hotel’de NT’nin 2012 yılı ilk 6 ayının değerlendirildiği ve 2. yarıyıl hedeflerinin paylaşıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin “uluslararası tek eğitim ve kültür perakendecisi” olduklarını söyledi.

Murat Kara, Türkiye’nin 65 ilinde, yurt dışında 8 ülkede 2000’e yakın çalışan ile “Kitapla Buluşma Noktanız” sloganıyla insan ve insani değerlere öncelik tanıyarak hizmet verdiklerini anlattı. Türkiye’de yeni mağazalarla birlikte 135, yurtdışında ise 17 olmak üzere toplam 152 mağazalarının bulunduğunu anlatan Kara, yeni mağazaların resmi açılışlarının 1 Eylül 2012 tarihinde gerçekleştirileceğini belirterek, “Hedefimiz 5 yıl içinde tüm Türkiye’ye hizmet vermek” dedi. 

Yurt içi ve yurt dışında çok sayıda mağaza ile hizmet vermenin kendilerine büyük sorumluluk yüklediğini belirten Kara,  “Zira sizlere ulaştırmakta olduğumuz on binlerce kitap, okul ve eğitim ürünlerini titizlikle seçiyor ve beğenisine sunuyoruz” dedi.

NT’deki ürünlerin yüzde 60’ını kitap, yüzde 25’ini kırtasiye, yüzde 15’ini ise teknolojik ürünlerin oluşturduğunu anlatan Kara, mağazalarını geçen yıl 25 milyon kişinin ziyaret ettiğini, 17 milyon adet kitap satışı gerçekleştirdiklerini bildirdi. Türkiye’de toplam öğrenci sayısının yüzde 92’sine hitap ettiklerini söyledi.

Ciro’da Yüzde 18 Artış

Murat Kara, Türkiye’de eğitim perakendeciliğinin, ülkenin eğitim talebi olan genç nüfusunun büyümesi, eğitim alanında devletin yaptığı yatırımlar, gelir seviyesindeki artış ve basılan kitap sayısına paralel olarak büyüdüğünü belirtti.
         
NT mağazalarının geçen yılın ilk 6 ayında 87 milyon 132 bin 196 TL ciro gerçekleştirdiğini hatırlatan Kara, bu yılın aynı döneminde 102 milyon 405 bin 158 TL’ye ulaşarak cirolarında yüzde 18 artış sağladıklarını söyledi. 

13 Bin Çeşit Ürün

NT’de ortalama 13 bin çeşit ürünün yer aldığına dikkat çeken Kara, mağazalarda çocuk gelişim uzmanları istihdam ettiklerini belirtti. Bu uzmanların, çocukların ihtiyacı olan doğru kitapları sunmayı hedeflediğini anlatan Kara, bu uygulamanın müşterilerinden büyük ilgi gördüğünü söyledi.

E-ticaret tarafını da güçlendirmek istediklerini belirten Kara, şu anda yüzde 2 olan e-ticaret hacmini, 3 yıl içinde yüzde 10’a çıkarmayı planladıklarını bildirdi.    

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde