NBC: Türkiye ile ABD ‘gizli’ anlaşma yaptı, Brunson serbest kalacak

NBC: Türkiye ile ABD ‘gizli’ anlaşma yaptı, Brunson serbest kalacak

ABD’nin önde gelen televizyonlarından NBC, Türkiye ile ABD arasında krize neden olan ABD’li papaz Andrew Brunson’ın, iki ülke arasındaki ‘gizli’ bir anlaşmayla birkaç güç içinde serbest bırakılacağını iddia etti.

NBC: Türkiye ile ABD ‘gizli’ anlaşma yaptı, Brunson serbest kalacak
16px
24px
12.10.2018 03:56
ABONE OLgoogle

ABD’nin önde gelen televizyonlarından NBC’nin haberine göre ABD-Türkiye arasında 'gizli' bi anlaşma imzalandı. Beyaz Saray, yaklaşık 2 yıllık tutukluluğun ardından ev hapsine alınan ABD'li papaz Andrew Brunson ’ın birkaç gün içinde ABD’de olmasını bekliyor.

Habere göre, Donald Trump yönetiminden üst düzey yetkililerin Türkiye’yle yaptığı anlaşma neticesinde  Brunson hakkındaki suçlamaların cuma günkü duruşmada düşürülmesi gerekiyor. Bu bilginin kaynağı olarak da üst düzey ABD’li yetkililer gösterildi.

ANKARA BİR KAÇ AY ÖNCE SÖZ VERMİŞ

Detayların henüz belirsiz olduğu ancak gizli anlaşmanın ABD’nin Türkiye’ye uyguladığı ekonomik baskıya dair mutabakatı içerdiği belirtilen haberde, Trump yönetiminin, ‘Ankara'nın birkaç ay önce verdiği sözü tutmaması’ sebebiyle Türkiye’nin anlaşmaya uyacağından yüzde yüz emin olmadığı ifadeleri de yer alıyor.

'TÜRKİYE İÇİN YENİ BİR FIRSAT'

Konuyla ilgili açıklama yapan bir yetkili, “ Brunson’ın masum olduğuna inanmayı sürdürüyoruz ve Cuma günkü duruşma Türk yargı sisteminin bir Amerikan vatandaşını serbest bırakması için başka bir fırsat” ifadelerini kullandı.

ANLAŞMAYA BMGK’DA VARILMIŞ

Anlaşmanın geçen ay Türk ve ABD’li yetkililer arasında, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ın da katıldığı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu esnasında yürütülen tartışmalar sonucunda varıldığı belirtildi.

Haberde Türk ve ABD taraflarının iddialara ilişkin yorum yapmamayı tercih ettiği kaydedildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde