NBA’in pantolonu ve pijamasını kim getiriyor?

NBA’in pantolonu ve pijamasını kim getiriyor?

2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası, bu yıl Türkiye'de yapılacak. Peki NBA'nın lisansını kim aldı

NBA’in pantolonu ve pijamasını kim getiriyor?
16px
24px
10.06.2010 13:48
ABONE OLgoogle

2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası, 28 Ağustos-12 Eylül tarihleri arasında Türkiye’de yapılacak. Henüz hazırlıklarla ilgili soru işaretleri devam etse de bu yıl Türkiye’de basketbolun çok konuşulacağı kesin. Bunu gören firmalar şimdiden gardını almaya başladı bile. Sadece FIBA değil NBA’in lisanslı ürünlerine de birçok firmanın ilgi gösterdiğini duyduk.

ABD profesyonel basketbol ligi NBA'in Türkiye’deki lisans haklarını 2003 yılından bu yana Amerikalı işkadını Diana Magarino’nın kurduğu Max Licensing pazarlıyor. Geçenlerde görüştüğümüz Magarino’dan, iki firmayla daha NBA’in lisanslı ürünleri için el sıkıştıklarını öğrendik. Bunlardan biri de hazır giyim mağaza zinciri Collezione...

Ekrem Akyiğit’in kurduğu  Collezione, NBA lisansıyla kadınlar için kot pantolon, iç çamaşırı ve pijama üretilip temmuzdan itibaren satışa sunacakmış. Collezione’nin 97 mağazasında tüketiciler bu ürünlere ulaşabilecekmiş. Ekrem Akyiğit’in oğulları Ömer ve Emre Akyiğit’in yeni yarattığı çocuk giyim markası Kidssoll da NBA oyuncularının çizgi karakterlerinin yer aldığı tişört, eşofman, şapka, şort üretimine başlamış. Kiddsoll, 6-14 yaş çocuklar için NBA’in lisanslı ürünlerini çıkarmış. Bu ürünleri de birkaç haftaya kadar markanın ulaştığı 30 noktada satmaya başlayacaklarmış. Bakalım NBA ürünleri Ekrem Akyiğit ve oğullarının markalarına ve mağazalarına nasıl bir dinamizm getirecek?

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde