NATO zirvesine saatler kala ABD'den 'Türkiye' açıklaması

NATO zirvesine saatler kala ABD'den 'Türkiye' açıklaması

"Herkes onların tehdit olarak gördüklerini tehdit olarak görmüyor"

NATO zirvesine saatler kala ABD'den 'Türkiye' açıklaması
16px
24px
03.12.2019 05:43
ABONE OLgoogle

NATO ülkelerinin liderlerini bir araya getirecek zirveye saatler kala ABD Savunma Bakanı Mark Esper,  Türkiye'ye NATO'nun Baltık devletleri ve Polonya için hazırlanan Savunma Planı'na onay vermesi için çağrıda bulundu.

Reuters'a açıklamalarda bulunan Esper, "Herkes onların gördüğü tehditleri görmüyor" diyerek açmazın çözülmesi için YPG'nin terör örgütü olarak tanınmasına destek vermeyeceğini ifade etti. ABD Savunma Bakanı konu ile ilgili olarak, "Biz duruşumuzu değiştirmeyeceğiz, NATO'nun da değiştireceğini düşünmüyorum" dedi.  ABD’li senatörlerden Trump’a Türkiye baskısı! Sabrımız kalmadı

Londra yolunda açıklamalarda bulunan Esper, "Türkiye'ye vereceğim mesaj şu: Bu karşılık planlarında ilerleme kaydetmeliyiz, kendi endişeleri sebebiyle bu bekletilmemeli" diye konuştu ve ekledi; "İttifakın birliği, ittifakın hazırlığı daha büyük konulara odaklanmanız gerektiği anlamına gelir.  Daha büyük mesele de NATO’nun hazırlıklıklı olma halidir. Herkes Türkiye’nin ajandasını onaylama niyetinde değil. Herkes onların tehdit olarak gördüklerini tehdit olarak görmüyor" dedi. 

Türkiye, Baltık devletleri ve Polonya için hazırlanan Savunma Planı'na onay vermemişti. Ankara, bu kararı, YPG'nin tehdit olarak tanımlandığı Türkiye Savunma Planı belgesinin yayımlanmasına ABD'nin de aralarında olduğu 8 müttefikin izin vermemesi üzerine almıştı. 

Ankara, NATO'nun YPG'yi bir terör örgütü olarak tanımasını istiyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde