Müteahhitlerin yüzde 30’u batar

Müteahhitlerin yüzde 30’u batar

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı ve TOBB Türkiye İnşaat Müteahhitleri Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu yıl sonunu bulmadan, sektörün yüzde 30’unun daha batma riskiyle karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

Müteahhitlerin yüzde 30’u batar
16px
24px
07.12.2018 07:34
ABONE OLgoogle

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı ve TOBB Türkiye İnşaat Müteahhitleri Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat sektörünün, 250 alt sektörü ve istihdam ettiği 3 milyona yakın kişiyle ekonominin lokomotif sektörü olduğunu söyledi.

Tellioğlu, “Son 5 yıldır Türkiye’de müteahhitlik sektörünün yavaş yavaş sürdürülebilir olmaktan çıktığını, birçok kez ilgili yetkililere geçmiş dönemlerde aktarmamıza rağmen, gerekli tedbirlerin alınmayıp, bugün gelinen noktada sektörün kaderine terk edilmesi ülkemiz ekonomisinin geleceği açısından doğru olmadı. Dövizin artmasının etkisiyle başta demirde olmak üzere inşaat malzeme fiyatlarının yükselişi müteahhitlik sektörünü adeta kilitledi” dedi.

Hükümet ve Cumhurbaşkanından bir an önce bu duruma el atmasını isteyen Tellioğlu, “Aksi takdirde şu ana kadar sektörde batan müteahhit sayısı yaklaşık yüzde 20’ye yaklaştı. Bu şekliyle yıl sonunu bulmadan, sektörün yüzde 30’unun daha batma riskiyle karşı karşıya kalacağının endişesini taşımaktayız” diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde