Müteahhitlerin hedef pazarları

Müteahhitlerin hedef pazarları

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, 2010 yılı için yeni hedef pazarları açıkladı

Müteahhitlerin hedef pazarları
16px
24px
02.03.2010 12:08
ABONE OLgoogle

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, 2010 yılında Rusya, Kuzey Afrika, Körfez ülkeleri ve Orta Asya'daki mevcut pazarları geliştirmek istediklerini belirterek, yeni pazar olarak da Hindistan, Orta ve Batı Afrika ülkelerine açılmayı planladıklarını söyledi.

Eren, Türk müteahhitlik firmalarının 2009 yılında yurtdışında 18,1 milyar dolar iş aldığını ifade ederek, yıl içinde kötümserolmamaya çalıştığını ancak rakamın 15 milyar dolara kadar ineceği endişesi taşıdığını söyledi.

Erdal Eren, ''Dünyada inşaat sektörünün küçülme boyutuna baktığımızda, daha büyük oranda bir küçülme söz konusu. Genel ekonomik küçülmememize ve Türkiye'deki inşaat sektörünün küçülmesine bakın; yüzde 20 civarında. Bu çerçevede 23,6 milyar dolarlık 2008 iş hacmimimizin 18,1 milyar dolara düşmüş olması, çok büyük bir hayalkırıklığı olmadı'' diye konuştu.

''Dünyada krizin etkilerinin geçmeye başladığını, Türkiye'de de biraz hareketlenme görüldüğünü'' kaydeden Eren, ''2010'da yine 20 milyar eşiğinin üzerine çıkacağımızı ümit ediyorum'' dedi. 

DIŞİŞLERİ'NİN AÇILDIĞI ÜLKELER, BİZİM DE PAZARIMIZ OLACAK

2010 yılındaki hedef pazarlara yönelik soru üzerine Eren, öncelikle mevcut pazarlar Kuzey Afrika, Körfez ülkeleri, Orta Asya ve Rusya'da daha aktif yer almak istediklerini vurguladı. Eren, ayrıca Türkiye'nin yeni temsilcilikler, büyükelçilikler açmakta olduğu Orta ve Batı Afrika ülkeleri ile yaklaşık 500 milyar dolar altyapı projesinin öngörüldüğü Hindistan pazarlarına girmek istediklerini belirtti.

Eren, soru üzerine pazar olarak Orta ve Batı Afrika ülkelerini seçmelerinin temelinde, Türkiye'nin bu ülkelere açılımının yattığını ifade ederek, büyükelçilik kurulan ülkelerde işadamlarının, müteahhitlerin yaşadıkları sorunlarda ''sahipsiz'' kalmadığını, diyalog, bilgi alma, yetkililerle temas gibi imkanların oluştuğunu anlattı ve ''Dışişleri Bakanlığının yeni açıldığı ülkeler, bizim de yeni pazarımız olacak diye hedefliyoruz'' dedi.

Erdal Eren, Hindistan konusunda da bu ülkede 500 milyar dolarlık altyapı projesinin hayata geçirilmeye çalışıldığını belirterek, pazara girmek zorunda olduklarını söyledi. Eren, ''Dev bir pazar olarak belirlediğimiz Hindistan'a şu anda girmiş üyelerimiz bile var. 2009'da başlayan işlerimiz var ve Hintli firmalar ile Türk firmaları arasında temaslar, git-geller başlamış durumda. Hindistan bizim için önemli bir hedef pazar'' dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde