Müteahhitlere şok! 1 milyon dolara vatandaşlık bitti

Müteahhitlere şok! 1 milyon dolara vatandaşlık bitti

Türkiye geçtiğimiz yıl yaptığı düzenlemeyle 1 milyon dolarlık konut alan yabancıya vatandaş olma hakkı tanımıştı.

Müteahhitlere şok! 1 milyon dolara vatandaşlık bitti
16px
24px
12.05.2017 07:12
ABONE OLgoogle

Biraz geç hayata geçse de çalışma sektörde büyük heyecan yarattı. Henüz tam olarak sayısını bilmesek de projelerden vatandaşlık için konut alanlar var.

Vatandaşlık için en fazla alanlar ise beklendiği gibi Ortadoğu ülkeleri oldu. Hatta Nurol GYO vatandaşlık amacıyla kendisinden konut alanların sayısının artması nedeniyle vatandaşlığın hukuki prosedürü konusunda yardım etmek için bir departman oluşturdu.

Türkler peşinde! 250 bin euro’ya Avrupa vizesi

Tüm bunlar yaşanırken Türk vatandaşı olma sınırı yükseltildi. Aslında sektör yetkilileri daha önce yaptıkları açıklamalarla 1milyon doların indirilmesi gerektiğini dile getirmişlerdi. Şimdi bu rakam 1.5 milyon dolara çıkarıldı.

Yabancılara satış yapan bir firmanın Genel Müdürü olan Samim Hatipoğlu’nun bu konudaki yorumu ise şöyle: “1 milyon dolar ile 1.5 milyon dolar arasında büyük bir fark yok. Belki 2 ila 5 milyon dolarlara çıkarılsaydı zorlayıcı olabilirdi.” Samim Hatipoğlu’na çok daha ucuza vatandaşlık veren ülkeleri hatırlattığımızda ise şu yanıtı veriyor: “100 bin dolara vatandaşlık veren ülkeler var. Bunlar arasında Avrupa ülkeleri de yer alıyor.

Ancak bunların bir kıymeti yok. Belki şu anda vatandaşlık için konut alanlar az, ancak konunun bilinirliğinin artmasıyla birlikte tıpkı mütekabiliyet gibi mutlaka vatandaşlık için konut alanların sayısı artacaktır.” 

Leyla İlhan/Dünya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde