Müteahhitler Konfederasyonu Başkanı: “Bıçak kemiğe dayandı, binlerce müteahhit sokağa dökülür”

Müteahhitler Konfederasyonu Başkanı: “Bıçak kemiğe dayandı, binlerce müteahhit sokağa dökülür”

İnşaat malzemelerine yapılan fahiş zamlar ve satışlardaki durağanlık, sektördeki balonu patlatma noktasına getirdi.

Müteahhitler Konfederasyonu Başkanı: “Bıçak kemiğe dayandı, binlerce müteahhit sokağa dökülür”
16px
24px
09.03.2018 08:40
ABONE OLgoogle

Müteahhitler Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, “Bıçak kemiğe dayandı” dedi, binlerce müteahhidin sokağa dökülmemesi için bir an önce fiyat artışlarının geri çekilmesi çağrısı yaptı

İktidarın ekonomideki canlılığı korumak amacıyla konut-emlak-inşaat sektöründe yarattığı balon, müteahhitlerin de sınırına dayanmasına yol açtı.

Business HT’ye konuşan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat sektöründe bir süreden bu yana olan darboğazın devam ettiğini söyledi, “Artık bıçak kemiğe dayandı” dedi.

2017 yılı başından bu yana demir başta olmak üzere inşaat sektöründeki birçok önemli malzemeye yüzde 70 civarında zam yapıldığına dikkat çeken Tellioğlu, “Kilogram fiyatı 3 liraya doğru yaklaşan demir çelik ürünlerindeki fahiş fiyat artışları, artık sektörün canına tak etmiştir. 2017’nin şubat ayında kilogramı 1,6 lira seviyelerindeki ince demir fiyatı bu hafta 2,8 lirayı aştı. İnşaat demiri ithalatında verginin 1 Ocak itibarıyla sıfırlanması fiyat artışını durdurmaya yetmedi” sözleriyle durumu örnekledi.

“Binlerce müteahhidin sokağa dökülmemesi için…”

Satışların durağan olduğu koşullarda bu zamların inşaat sektörünü adeta bitirme noktasına geldiğini ifade eden Tellioğlu, zamların nereden kaynaklandığının ve sektörde herhangi bir kartelleşme olup olmadığının Rekabet Kurumu tarafından ayrıca incelenmesini talep etti.

Tellioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Ekimde yayımlanan yeni Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nin her büyükşehir belediyesinin kendi bölgelerinde uygulamaya konulacak şekilde hazırlanmış hallerinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmaması ve büyükşehirlerdeki imar belirsizliği durağan olan inşaat sektörünü ve kentsel dönüşümü de baltalamaktadır.

Konfederasyonumuza bağlı alt derneklerimize üye olan veya olmayan binlerce müteahhidimizin sokağa dökülmemesi ve her geçen gün daha da artan ‘iş bırakma ve grev çağrısı’ baskısının üzerimizden kaldırılması açısından da bir an önce demir çelik fiyat artışları durdurulmalı ve fiyatlar olması gereken yere çekilmelidir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde