‘Müteahhit Bilal’ 30 aydır bekliyor

‘Müteahhit Bilal’ 30 aydır bekliyor

Kısıklı villalarının müteahhidi ile ortak olarak 2.5 yıl önce inşaat sektörüne giren Bilal Erdoğan henüz hiçbir projeye başlamadı

‘Müteahhit Bilal’ 30 aydır bekliyor
16px
24px
15.02.2016 06:18
ABONE OLgoogle
AKP’li yılların en gözde sektörü gayrimenkul. Kredi faizlerinin düşüşe geçtiği 2004 yılından bu yana sanayi ve perakende başta olmak üzere birçok sektörden işadamı yatırımlarını bu alana kaydırdı.

25 yaşında ticarete atılan Bilal Erdoğan, askerliği bedelli olarak Burdur’da yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın küçük oğlu Necmeddin Bilal Erdoğan da yemek, hediyelik eşya, altın, kozmetik ve denizcilikten sonra 2013 yılında gayrimenkul sektörüne adım attı. Amcası Mustafa Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen ile birlikte kurduğu BMZ adlı şirket, Cumhurbaşkanı’nın çocukluk arkadaşı Mehmet Gür ile ortak olup yeni bir şirket kurdu.

ŞİRKETİN MERKEZİ İSTANBUL’DA

Ortadoğu Proje Geliştirme İnşaat Sanayi ve Ticaret adlı şirkette Bilal Erdoğan’ın imam hatip lisesinden arkadaşı Aykut Emrah Polat ve Barış Aksüs’ün de hissesi bulunuyor.

Merkezi İstanbul Okmeydanı’ndaki Ortadoğu Plaza olan ve 11 Eylül 2013’te ticari faaliyetlerine başlayan şirkette deyim yerindeyse o tarihten bu yana yaprak kımıldamıyor.
Ticaret sicil kayıtlarının yanı sıra 1 milyon lira sermayeli şirketin faaliyet gösterdiği alanlarda da hiçbir girişiminin olmaması dikkat çekiyor.

Ticaret sicil kayıtlarına göre, şirketin faaliyet alanları arasında, yurtiçinde ve yurtdışında toplu konutlar, apartmanlar, turistik tesisler, fabrikalar, alışveriş merkezleri, hastaneler, havalimanları, barajlar, köprü ve yolların yapımı da bulunuyor. Yurtiçi ve yurtdışı her türlü mühendislik ve mimarlık hizmetini de sunacak şirket, hafriyat işleri de yapabiliyor.
Tayyip Erdoğan ve ailesinin oturduğu Kısıklı’daki villaları satan müteahhit olarak tanınan Mehmet Gür’ün Bilal Erdoğan, Mustafa Erdoğan ve Ziya İlgen ile birlikte kurduğu Ortadoğu Proje Geliştirme’nin 2 yılı aşkın bir süredir atıl bir vaziyette beklemesi dikkat çekiyor.

Girişimci gençlere örnek iş hayatı

Bilal Erdoğan’ın ticari hayattaki serüvenine bakıldığına gayrimenkul şirketindeki “ağırdan alma” şaşırtıyor.

Bilal Erdoğan, ticarete ilk adımını 25 yaşındayken attı. 2006 yılında Atagold şirketine kardeşi Burak Erdoğan’ın eşi Sema Erdoğan ile birlikte yüzde 50 hisseyi alarak ortak oldu. 2008’de Maye Dış Ticaret Limited Şirketi’ne ortak olarak ise kozmetik sektörüne adım attı. Terhis olduktan sonra; 22 Ağustos 2009 tarihinde, Doruk Izgara Limited şirketine ortak olarak fırıncılık, tabldot yemek ve turizm organizasyonu işine girdi. 2013’te ağabeyi Burak Erdoğan gibi denizcilik sektörüne girdi. Amcası Mustafa Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen ile BMZ Denizcilik ve İnşaat Şirketi’ni kurdu.

İsmail Şahin/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde