Mustafa Sarıgül gözyaşlarıyla döndü

Mustafa Sarıgül gözyaşlarıyla döndü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül arasındaki görüşme gerçekleşti.

Mustafa Sarıgül gözyaşlarıyla döndü
16px
24px
31.10.2013 12:32
ABONE OLgoogle

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül arasındaki görüşme gerçekleşti. Keskin, "CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, "Siyasetin ufkunda siyaset gibi parlayan Mustafa Sarıgül'ün yuvasına, CHP'ye dönme kararını kutluyoruz" dedi.Sarıgül gözyaşlarını tutamadı.

Şişli Belediyesi'nin önü  özellikle TDH'lilerle dolup taştı. Mustafa Sarıgül bu kalabalığa hitaben yaptığı kısa konuşmada 'Tarihi bir gün yaşıyoruz' dedi. Bu konuşmadan kısa süre sonra saat tam 12.00'de Keskin ve İl başkanı Oğuz Salıcı Şişli Belediyesi'ne geldi. İkiliyi Sarıgül çiçeklerle karşıladı. Sarıgül ve Keskin elele tutuşup gazetecilere poz verdi. Ziyaretin ardından Adnan Keskin belediye binası önünde bir konuşma yaptı. İşte o konuşmadan önemli bölümler:

'AKP cumhuriyetin tüm kazanımlarını yaralamak, yok etmek için harekete geçti. Yargı mekanizması AKP'nin şubesine dönüştürüldü.Eskiden karakollarda yapılan işkenceler sokaklara, parklarda yapılır oldu. Demokratik tepkilerini göstermek isteyenler korku çemberi içine alınmak istendi.Cumhuriyet hak etmediği saldırılarla karşı karşıya.

BÖYLE BİR SÜREÇTE BİRLİK OLMAK KAÇINILMAZ

Böyle bir süreçte birlik olmak kaçınılmazdır.Bir sivil ihtilali başlatma zorunluluğu vardır.Türkiye'nin demokratik depreme ihtiyacı var.Bu ancak sivil başkaldırıyla, demokratik isyanla gerçekleşir. Bu demokratik isyanı, sivil silkinişi gerçekleştirmek sosyal tabakaların görevidir. Emekçilerin birleşmesinin zamanı gelmiştir.Sol ve sağ arasında fark kalmadı diyen ideolojik çarpıtmaya karşın bugün sola çok daha fazla ihtiyaç vardır.Bunun örgütlü bütününün adı CHP'dir.

SARIGÜL'ÜN DIŞTA KALMASI

Gençliğinden beri CHP'nin içinde mücadele eden Mustafa Sarıgül'ün dışta kalması böl-parçala-yönet sloganının amacıdır.Bu oyunu bozmanın zamanıdır. Sosyal demokratlar olarak geçmişteki korkuları yaşamak ve yaşatmak bize yakışmaz.Hiç bir kimsenin bir diğerimize dudak bükerek bakma hakkına, öteleştirme hakkına sahip değiliz.Birbirimizi sevmeye, saymaya mecburuz.CHP'ye yuvasına, kendisini yetiştiren, güzel hizmetler veren partisine dönme kararı veren Mustafa Sarıgül'ü kutlamaya geldim. Hoş geldin Mustafa Sarıgül, yolun açık olsun...

SARIGÜL'ÜN KONUŞMASI

Barış için, demokrasi için, özgürlük için, Türkiye'nin geleceği için bizi onurlandıran CHP'nin temel direği Adnan Keskin'i bir kez daha selamlıyoruz.Buradan, Şişli'den şunu söylemek istiyorum. Hiç bir siyasi parkı gözetmeden rabbım izin verirse Adnan Başkan ve Kemal Kılıçdaroğlu başkanımızla birlikte yüzde yüzü kucaklayacağız.Başı açık olan, başı kapalı olan, Ramazan'da, Muharrem ayı da bizim diyenlerle birlikte şunu söylemek istiyorum. Artık İstanbul'da kin, öfke, kavga dönemi bitecek hizmet ve barış dönemi başlayacak. Işığımız bol, yolumuz açık olsun.Allahım hepimizi korusun.

Sarıgül konuşmaların ardından gözyaşlarını tutamadı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde