Mustafa Sarıgül borcum yok dedi 2 milyon dolar ödedi

Mustafa Sarıgül borcum yok dedi 2 milyon dolar ödedi

Mustafa Sarıgül’ün 2014’te yerel seçimler öncesi mal varlığına tedbir koyan TMSF’ye 2 milyon dolarlık borcunu iki taksitle ödediği ortaya çıktı.

Mustafa Sarıgül borcum yok dedi 2 milyon dolar ödedi
16px
24px
06.03.2015 08:18
ABONE OLgoogle
CHP’den İstanbul milletvekili aday adayı olan Mustafa Sarıgül’ün 2014’te yerel seçimler öncesi mal varlığına tedbir koyan TMSF’ye 2 milyon dolarlık borcunu iki taksitle ödediği ortaya çıktı. Sarıgül “Kesinlikle TMSF ile borç ilişkim yok. Bu siyasi saldırı” demişti.
 
CHP’den İstanbul milletvekili aday adayı olan eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün 2014 yılı yerel seçimler öncesi mal varlığına tedbir koyan TMSF ile sulh yaparak borcunu iki taksitle ödediği ortaya çıktı.

İşadamı Korkmaz Yiğit’in ihbarı üzerine TMSF, 16 Ocak 2014 tarihinde, 1998’de Bank Ekspres’ten 9 kişiyle birlikte çekilen 3.5 milyon dolarlık kredinin geri ödenmemesi nedeniyle Sarıgül’ün tüm mal varlığına tedbir koymuştu:

TMSF ile yapılan sulh sözleşmesine göre Sarıgül’ün ödeme için taahhüt ettiği 2 milyon doların birinci taksitini 31 Aralık 2014’te ikinci taksiti ise ek sözleşme yaparak ocak ayının sonunda ödediği belirlendi.

“Sulh Sözleşmesi” metni ise sosyal medyada paylaşıldı. 18 Ocak 2014’te açıklama yapan Sarıgül, “TMSF ile herhangi bir borç ilişkim kesinlikle yoktur” demişti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde