Mustafa Koç'un mezarı başında vefa nöbeti

Mustafa Koç'un mezarı başında vefa nöbeti

Koç ailesine ait mezarların başında 24 saat nöbet tutan güvenlik görevlileri: Mustafa Koç, sadece patron değildi. Bu nöbeti tutarken ona vefa borcumuzu da ödüyoruz

Mustafa Koç'un mezarı başında vefa nöbeti
16px
24px
26.01.2016 08:36
ABONE OLgoogle
İstanbul'da kalp krizi nedeniyle ölen ve Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilen işadamı Mustafa Koç'un kabrine ziyaretçi akını var. Çiçeklerle donatılan mezarda 24 saat nöbet tutuluyor.

Koç'un annesi Çiğdem Simavi, halası Semahat Arsel ve kardeşi Ali Koç dün mezarlığa geldi ve dua okudu. Anne Çiğdem Simavi'nin, oğlunun mezarında gözyaşı döktüğü, hala Semahat Arsel'in yanında getirdiği Yasin-i Şerif'i okuduğu görüldü. 

'SABAHA KADAR DUA ETTİK' 

Biz de dün Zincirlikuyu Mezarlığı'na 05.45'te gittik. Güvenliğe "Mustafa Koç'un mezarına gidip dua etmek istiyorum" dedik. "Kendi görevlileri var. Onlar size eşlik etsin" yanıtı aldık. Ardından görevlilerin bulunduğu otomobil önde, biz arkada mezarlıkta yol aldık. Güvenlik, biz Koç'un mezarına kadar götürdü. Mezarın üstü yağışa karşı kapatılmıştı. Çevresi halı döşeliydi. Çiçeklerle doluydu. Mezar taşının üzerinde golf topu vardı. Dua ettikten sonra Koç ailesine ait mezarların başında 24 saat nöbet tutan güvenlikler, "Mustafa Koç sadece patronumuz değildi. Bu nöbeti tutarken çalışan değil, vefa borcunu ödemek isteyen bir vatandaşım. Birazdan nöbeti devredeceğiz. Sabaha kadar dua ettik ona. Binlerce insana ekmek verdiler. Akşam yeniden nöbete gelirken eşimizi ve çocuklarımızı da getireceğiz. Onlar da dua edip, helallik verecekler patronumuza" dediler. "Gece kimse geldi mi?" diye sorduk. "Ailesi geldi. Vatandaş da dua edip gitti" yanıtını aldık. 


Koç'un annesi Çiğdem Simavi, halası Semahat Arsel ve kardeşi Ali Koç dün mezarlığa geldi ve dua okudu.

'SENİNLE MUHATAP OLMAZ' DEDİKLERİ MUSTAFA KOÇ BANA KARTINI VERDİ

Mustafa Koç'un mezarını ziyaret edenler arasında, iş bulması için yardım ettiği Yakup Aslan da vardı. Aslan, Koç'la anısını şöyle anlattı:

"Hasta bakıcı olarak çalışıyordum ama işsiz kaldım. Altı ay iş bulamadım. Ölümünden bir hafta önce Etiler'de Mustafa Bey ve ailesini kahvaltı yaparken gördüm. Restoranın çıkışında bekledim. Ancak oradaki arkadaşlar 'Seninle muhatap olmaz' dediler. Ben de 'Neden, ben de insanım, o da insan' dedim. Çıkışta yanına gidip kendimi tanıttım. Koç ailesinin üniversite hastanelerine iş başvurusunda bulunmuştum. Onu söyledim. Bana yardımcı olacağını söyledi ve kartını vererek 'Git hastaneye kartımı göster, seni işe alırlar' dedi. Ben de yanından ayrıldıktan sonra otobüse bindiğimde Koç'un bana verdiği kartında bulunduğu cüzdanımı çaldırdım. İki gün sonra da ölüm haberini aldım. Benimle konuşmuştu, çok sıcakkanlı ve yardımsever bir insandı." 

'MUSTAFA MÜTEVAZILIKTA TOPRAK GİBİYDİ' 

Atçılık ve golf kulübünden arkadaşı Cavit Özyardımcı : 30 yıllık bir arkadaşlığımız vardı. Mustafa, mütevazılıkta toprak gibiydi. Çok iyi bir dosttu.

'ZAMANSIZ KAYBETTİK' 

Eski Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Tunç Çapa: Uzun yıllar hep beraber ata bindik. Birçok yarışmaya katıldık. Zamansız kaybettik, bizi derinden üzdü, çok üzgünüm. Ben onun ağabeyiydim. Yaşım ileri olduğu için bana 'ihtiyar' derdi. Çok iyi bir insandı. Çocukluğundan beri tanırım.

'BÜYÜK KALPLİ BİR İNSANDI' 
Koç Holding çalışanı AYNUR RYADAVL ETOVA: Mustafa Bey büyük kalpli bir insandı. Zamansız ölümü bizi çok üzdü. Nur içinde yatsın. Koç ailesine sabırlar diliyorum.

'AZ ZAMANA ÇOK ŞEY SIĞDIRDI' 
Koç Holding çalışanı Pınar Kayahan: Çok değerli ve çok yönlü bir insandı. Ailesine, çalışanlarına, ülkesine çok bağlı bir insandı. Az zamana çok şey sığdırmış bir insandı.

'DERDİMİZİ DİNLİYORDU' 
Çalışanı Ramazan Üngören: Otomotiv fabrikalarında çalışıyorum. Bizimle arkadaş gibiydi. Derdimizi dinliyor, yemekhanede bizimle yemek yiyordu.
Erhan Öztürk/Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde