Mustafa Koç'un hiç bilinmeyen 2 hobisi

Mustafa Koç'un hiç bilinmeyen 2 hobisi

Kısa süre önce aramızdan ayrılan iş adamı Mustafa Koç’un, tutkuyla bağlı olduğu ralli ve model uçak hobisi, Rahmi Koç müzesinde sergilenmeye başladı

Mustafa Koç'un hiç bilinmeyen 2 hobisi
16px
24px
01.06.2016 08:45
ABONE OLgoogle
Koç Holding’in merhum Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç’un hobileri sergiye taşındı. Türkiye’nin ralli sporu tarihine ışık tutan Retro Rally ile model uçakların dünyasını yansıtan Yerden Göğe sergisi ocak ayında vefat eden Mustafa V. Koç’un anısına Rahmi M. Koç Müzesi’nde ziyarete açıldı.

Hem Yerde Hem Gökte temasıyla düzenlenen iki sergi 30 Aralık’a kadar ziyaretçilerle buluşacak. Hazırlıkları Koç’un sağlığında başlayan Retro Rally Sergisi’nde 18 pilotun model yılları 1968- 2006 arasında değişen 25 otomobili yer alıyor. 

Yerden Göğe Sergisi’nin açılışı, Koç Ailesi üyelerinin katıldığı törenle gerçekleşti.

MODEL UÇAKLARIN RENKLİ DÜNYASI

Diğer sergi olan ‘Yerden Göğe' ise, model uçakçılığın Türkiye'deki tarihini gözler önüne seriyor. Zaman içinde teknolojideki gelişimle birlikte şekil değiştiren model uçakçılık, Mustafa V. Koç'un da en sevdiği hobileri arasındaydı.

EFSANE SÜRÜCÜLERİN 25 ARACI

Mustafa V. Koç'un sağlığında başlayan ve vefatının ardından tamamlanan ‘Retro Rally Sergisi'nde Renç Koçibey'den Cem Hakko'ya, Ali Karacan'dan Volkan Işık'a, bu spora gönül veren 18 efsane pilotun model yılları 1968-2006 arasında değişen 25 farklı otomobili yer alıyor. 



MUSTAFA V.KOÇ'UN KUPA VE MADALYALARI

Çocukluğundan bu yana uçak uçurmaya meraklı olan Türk Milli Takımı ile 2004 yılında Kanada F3J Model Dünya Şampiyonası'nda ülkemize gümüş madalya da getirmişti. Yerden Göğe Sergisi'nde Mustafa Koç'a ait 12 uçak ile 3 planörün yanı sıra, 2002-2013 yılları arasında düzenlenmiş olan çeşitli ulusal ve uluslararası model uçak yarışmalarında kazandığı kupalar ile Türk Milli Takımı'yla kazandığı üç adet madalya da yer alıyor.

BİNANIN ADI DEĞİŞTİ

Yerden Göğe Sergisi’nde Koç’a ait 12 uçak ile 3 planörün yanı sıra, 2002- 2013 arasında düzenlenmiş çeşitli model uçak yarışmalarında Koç’un kazandığı kupalar ile F3J Türk Milli Takımı’yla kazandığı üç adet madalya da yer alıyor.



Sergilerin açılışı vesilesiyle düzenlenen törende Rahmi M. Koç Müzesi’nin 1994 yılında ilk olarak faaliyete geçtiği bölüm olan Lengerhane Binası’nın ismi de “Lengerhane Mustafa V. Koç Binası” olarak değişti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde