Mustafa Koç: O defteri kapattık

Mustafa Koç: O defteri kapattık

Harranova Besi ve Maret’in satışı üzerine ‘Koç gıdadan çekildi’ söylentilerine Mustafa Koç cevap verdi.

Mustafa Koç: O defteri kapattık
16px
24px
03.07.2014 04:21
ABONE OLgoogle
Harranova Besi ve Maret’in satışı üzerine ‘Koç gıdadan çekildi’ söylentilerine Mustafa Koç cevap verdi. “Satışlar Tat’ı kuvvetlendirmek içindi” dedi. Tat, dün Moova markasını aldı

Koç Grubu şirketlerinden Tat Gıda, Şanlıurfa’da kurulu bulunan Harranova Besi ve Tarım Ürünleri şirketinde sahip olduğu yüzde 58.15 hissenin tamamını ABD merkezli Morningstar şirketine satışı ve bünyesindeki Maret’i Namet’e satışının ardından Türkiye’nin önde gelen süt ve peynir markalarından Moova’yı satın aldı.

Tat Gıda ile Eski TÜSİAD başkanlarından Muharrem Kayhan ile kardeşi Hilmi Kayhan’a ait olan Söktaş’ın peynir ve süt markası Moova 32 milyon 271 bin lira karşılığında el sıkıştı.

Geçtiğimiz günlerde bünyesindeki Maret’i, Namet’e satarak işlenmiş et ürünleri sektöründen çıkan Tat Gıda, bu yeni satın alma ile peynir kategorisindeki varlığını güçlendirmeyi planlıyor.

Tat Gıda’nın yaptığı satışlar hakkında konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç “Gıdada planlı iki tane satış yaptık. Yaptığımız satışlar Tat’ın bünyesine daha da kuvvetlendirmek içindi. Gıdadan çıkıyoruz gibi bir durum yok. Stratejik olarak Tat’ın bünyesini finansal kuvvetlendirmek için iki tane varlığı sattık” değerlendirmesinde bulundu.

O DEFTERİ KAPATTIK

Koç Holding AŞ-UEM Group Berhad-Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ Ortak Girişim Grubu’nun 5.7 milyar dolarla aldığı köprü ve otoyolların özelleştirilmesi ihalesi, Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın “Daha yüksek beklentilerimiz var” demesiyle iptal edilmişti.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün üçüncü köprünün bağlantı yollarını yıl sonuna kadar Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle ihale etmeyi planladıklarını ve Koç Grubu’nun otoyol ihalelerine katılmayı düşünüp düşünmediklerinin sorulması üzerine Mustafa Koç, “İhaleden sonra o defter bizim için kapanmıştır” diyerek köprü ve otoyol ihalelerine artık katılmayacaklarını belirtti.

INDESİT’İ KOVALAMADIK

Rusya ve Türkiye’nin de içinde olduğu büyük Avrupa coğrafyasında yüzde 13’lük pazar payı ile Bosch’un arkasından ikinci beyaz eşya üreticisi konumunda olan İtalyan merkezli Indesit Company, hisselerini satmak için görüşmelerde bulunmuştu. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç. Bağlayıcı olmayan bir teklif verdiklerini bu rakamın kabul görmediğini belirterek “ikinci raundu kovalamadık” dedi. 

IRAK’A BENZİN SATIŞINI DEĞERLENDİRİYORUZ

IŞİD terör örgütünün Musul baskını ve Beyci rafinerisini ele geçirmesiyle başlayan petrol krizini ve Irak’taki yatırımlarını değerlendiren Koç, “Irak’ı dörde ayırmamız lazım. Orada hala hükümetimizin izlediği politika ve Irak hükümetiyle yapılacak anlaşmalardan sonra bizim orada pozisyon almamız mümkün olabilir. Irak’ın Kuzeyi ile iki tarafında mutabık olmayacağı bir maceraya girmemiz doğru olmaz bizim açımızdan. Bunu hükümetimiz belirleyecektir. Hükümetin belirleyeceği politikalar çerçevesinde, eğer uyuyorsa Kuzeyin de Irak Merkezi Yönetimle bir anlaşma yapması lazım. Sonrasında ele alacağımız ciddi bir konu. Kuzeyde ciddi yatırımlarımız var ama onun dışında petrolle ilgili bir değerlendirmemiz yok” diye konuştu. Irak’tan gelen benzin talebi hakkında konuşan Mustafa Koç, “Talep yeni geldi, bu konuyu şu anda değerlendiriyoruz” dedi.
Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde