Mustafa Boydak kimi kast etti: Türkiye'ye içeriden ve dışarıdan saldırıyorlar

Mustafa Boydak kimi kast etti: Türkiye'ye içeriden ve dışarıdan saldırıyorlar

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO ) Başkanı Mustafa Boydak, içeriden ve dışarıdan yapılan tüm saldırılara rağmen Türkiye’nin dimdik ayakta olduğunu söyledi.

Mustafa Boydak kimi kast etti: Türkiye'ye içeriden ve dışarıdan saldırıyorlar
16px
24px
25.05.2015 11:30
ABONE OLgoogle
KAYSO’nun mayıs ayı olağan meclis toplantısında konuşan Başkan Mustafa Boydak, Türkiye’nin bölgesinde tek istiktikrar abidesi olduğunu söyledi.

Türkiye’nin etrafının bir ateş çemberi olduğunu dile getiren Boydak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her gün ülkemizin aleyleyhine yayınlar yapılmasılmasına rağmen ekonomimiz ayakta durmakta. Bankacılık gayet güzel gitmekte. Geri dönmeyen kredilerde bir miktar artış var ancak döviz kurlarının yüzde 25 arttığı bir ortamda bu gayet normal. O kadar karışıklıklar oldu, Türkiye üstesinden geldi. Devletimizin bir yılda ödediği sosyal yardımlar 4.5 milyar doları buldu. Artık Türkiye zekat alan değil zekat veren ülke konumuna geldi. Ben bununla gurur duyuyorum. Eğer biz kendi içimizde daha fazla kavga ve gürültüye girmezsek önümüz açık.”

Seçim sürecinde olduklarını hatırlatan Boydak, “Bu seçimden sonra artık Türkiye’de dört yıl seçim yok. Bu bizim için büyük bir fırsat. Bu seçimden sonra ekonominin en ön planda olduğu bir dönem olmasını diliyorum” dedi.

Siyasi partilerin seçim bildirgelerine dikkat çeken Boydak, şunları söyledi:

“Türkiyemiz çok sınırlı bir bütçeye sahip. Çok fazla oynama olanağına sahip bir bütçemiz yok. Sayın Ali Babacan ile yapılan toplantıdan aldığım izlenim bu yönde. Çok ince ve uzun bir yoldan geçmekteyiz. Bu süreçte siyasi partilerimizin ke kendilerine göre projeler jeleri olabilir ama şu konuda hemfikir olmalıyız. Türkiye çok uzun yıllar enflasyon ile yaşadı. Yüzde 110’u gördüğümüz günler oldu. İnşallah yine çift haneli günlere dönmeyiz. Burada vermek kolay ama yerine koymak en zoru. Bu süreçlerde Türkiye’nin bütçe disiplinine uygun hareket edilmesi gerekir.”

Bursa’daki işçi hareketlerine de değinen Boydak, “Aslında kazananı olmayan bir mücadele oluyor burada. İş barışının çok çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Yüzde 11 civarında işsizliğin olduğu bir dönemde imkanları fazla zorlamamak lazım gelir” diye konuştu. (Dünya)

Mustafa Boydak, "Türkiye'ye içeriden ve dışarıdan saldırıyorlar" demeciyle kimi kastediyor acaba?
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde