Mustafa Boydak'a yumurtalı saldırı

Mustafa Boydak'a yumurtalı saldırı

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Sivas'ta öğrencilerin yumurtalı saldırısına uğradı

Mustafa Boydak'a yumurtalı saldırı
16px
24px
07.04.2010 15:19
ABONE OLgoogle

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, ''Türkiye'de bankacılık sektörümüzün bu süreçte bizim iş dünyamıza vermiş olduğu destek takdire şayan'' dedi.
     Boydak, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Kültür Merkezi'nde, CÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Girişimcilik ve Yönetişim Kulübü'nün düzenlediği ''Küresel Krizin İş Dünyasına Etkileri'' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

     Konuşmasına Sivas'ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Boydak, ekonomik krizin başlangıcı ve gelişim süreci hakkında bilgiler verdi.

     Dünyanın 2007 yılıyla beraber bir soru işaretli döneme girdiğini ifade eden Boydak, ''Biz 2008 yılının haziran ayından itibaren hissetmeye başladık. 2008 haziranı ile beraber gerçekten Türkiye'de de bir olumsuzluk işaretleri gelmeye başladı'' diye konuştu.

     Türkiye'nin benzer bir durumu 2001 yılında da yaşadığı için, 2001 yılında gerçekten olağanüstü bir çöküntü olmasına rağmen şartlarını tekrar gözden geçirdiğini anlatan Boydak, ''Bankacılık sektöründen çok ciddi bir darbe aldığımız için bankacılıkla ilgili şartlarımızı, kurallarımızı yeniden gözden geçirdik ve çok ciddi düzenlemeler yapıldı'' dedi.
     Türkiye'ye gelmekte olan yabancı sermaye rakamının 2008'in başından itibaren aşağıya doğru inmeye başladığını ifade eden Boydak, şöyle konuştu:

     ''Şimdi hepiniz hatırlayınız Türk ekonomisi 2002 ile 2007 arasında hızlı büyüdü. 7,1 oranında 5 yıl boyunca Türkiye büyüdü. Burada tabii dünya konjonktüründeki gelişmelerin ciddi katkısı var ama o dönemde de ekonomimiz iyi yönetildi, bunu da itiraf etmemiz lazım. Tabii bu süreçte de dünyada oluşan fazla sermaye adres arıyor, kendine güvenli ülkeler arıyordu. Türkiye bu süreci değerlendirdi, bu hızlı büyümemizde gelen yabancı kaynağın tabi ciddi katkısı oldu.''

     Cari dengenin önemine değinen Boydak, ''Bana göre Türkiye'nin en önemli dış dünyayla ekonomik veri anlamında dikkat etmesi gereken cari dengemiz. Bakın Türkiye o noktada başarılı olduğu sürece iyi yönetilebiliyor. Baktığımız zaman her krizin altında bu cari dengedeki olumsuzluklar var. Onun için yabancı sermayenin Türkiye'ye gelmesini çok önemsiyoruz. 2008'den itibaren hissettik bunu'' ifadesini kullandı.

     Türkiye'de bu süreçte iş dünyasının isteseler de, istemeseler de küçüldüğünü ifade eden Boydak, ''Evet etkilendik ama bunun tabii baktığımız zaman olumlu katkıları da oldu. Bu süreç devam ediyor mu dünyada önce ben onun cevabını vereyim. Bence bu süreç hala devam ediyor'' dedi.

     Türk özel sektörü ile bankacılık kesimi arasında çok güzel ve güvene dayalı bir ilişki olduğunu bildiren Boydak, ''Ve Türkiye'de bankacılık sektörümüzün bu süreçte bizim iş dünyamıza vermiş olduğu destek takdire şayan. Ben açıkçası biraz bankacılık kimliği olan bir kardeşiniz olarak da baktığım zaman fotoğrafı böyle görüyorum'' ifadesini kullandı.
    
     KONFERANS SIRASINDA MUSTAFA BOYDAK'A YUMURTALI SALDIRI
     
     Bu arada konferans sırasında bir grup üniversite öğrencisi Boydak'ın konuşmasını keserek bağırmaya başladı. Salonun çeşitli yerlerinde oturdukları görülen öğrenciler, çeşitli sloganlar da attı. Bu sırada 2 kız öğrenci Boydak'ın bulunduğu kürsüye yumurta fırlattı. Bunun üzerine bir görevli şemsiye açarak Boydak'ı korumaya çalıştı. Boydak, görevli tarafından kürsünün arkasındaki bölüme götürüldü.

     Protestocu öğrenciler, salondaki görevliler tarafından güçlükle dışarı çıkarıldı. Bu sırada kürsüye gelen CÜ Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, demokratik toplumlarda, ülkelerde insanların fikirlerini söylemesinin en güzel şey olduğunu belirterek, ''Ama lütfen bizim örfümüz, adetimiz var. Misafirlerimize hoş geldiniz diyelim, fikirlerini dinleyelim. Farklı fikirleri olan varsa mutlaka burada söz verelim konuşsunlar. Ama bizim örfümüzde, adetimizde yumurta atmak yok'' dedi. 

     CÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Gülmez ise yapılanın çok yakışıksız bir davranış olduğunu kaydederek, ''Çok üzüldüm. Acaba bu iş adamının öğrencilere ne kadar katkısı olduğunu biliyorlar mı?'' şeklinde konuştu. 

     Daha sonra tekrar kürsüye gelerek konferansına devam eden ve salondakiler tarafından uzun süre ayakta alkışlanan Boydak, ''Arkadaşlar tamamız değil mi? Protesto hakkımızı kullandık. Gerçi isabet etmedi ama moda oldu galiba bu Türkiye'de'' diye espri yaptı. 

     Konferansın son bölümünde Boydak, öğrencilerin sorularına da yanıt verdi. Konferansı Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de izledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde