Murat Ülker satışa koymuştu: Yuvaya mı dönüyor?

Murat Ülker satışa koymuştu: Yuvaya mı dönüyor?

Yıldız Holding’in patronu Murat Ülker, Gözde Girişim aracılığıyla Azmüsebat’ı satışa koymuştu...

Murat Ülker satışa koymuştu: Yuvaya mı dönüyor?
16px
24px
10.02.2017 14:15
ABONE OLgoogle

Konya Aksekili Mehmet, Bekir ve Ömer Cansu kardeşler şirkete adını Azim ve Sebat kelimelerini birleştirerek vermiş.  Azmüsebat, 1987 yılında çakmak imalatı, ithalatı ve ihracatı yapmak üzere kuruldu. Şirket, işe Japon Tokai firmasının doldurulmayan tip çakmak üretimi ile işe başladı, daha sonra dünya üzerinde yalnızca Türkiye’de üretilen doldurulup taşı değişebilen çakmakların üretimine geçti.

1996’da 1940 yılından bu yana üretime devam eden Derby tıraş bıçağı fabrikasını satın alan Azmüsebat, 1997’den itibaren de Tuzla tesislerinde üretime başladı. Mayıs 2004’ten itibaren kozmetik birimini devreye sokan Grup, tıraş kremi ve tıraş köpüğü üretimine de geçti.

Milyar Dolara sattı: Şimdi sıra Derby ve Tokai'de

Azmüsebat Grubu, en çok Derby için ‘Ali Desidero’ ve Tokai çakmakları için ‘Çakar çakmaz çakan çakmak’ reklam kampanyalarıyla hatırlanıyor.

İşte bu ünlü markalara sahip Azmüsebat Çelik Sanayi’nin çoğunluk hissesi 2013 yılında Yıldız Holding şirketlerinden Gözde Girişim’e geçmişti. Şirket yönetimine Murat Ülker, Cem Karakaş ve Hüseyin Avni Metinkale geldi. Azmüsebat’ın kurucuları da yönetim kurulu arasında yer aldı. Bu süreçte üretim ve pazarlama birbirinden ayrılarak Çelik Sınai Ürünler pazarlama A.Ş. unvanlı ikinci bir şirket daha kurulmuştu. Bu şirketin merkezi de Yıldız Holding’in Çamlıca’daki merkezinde görünüyor.

Gözde Girişim’in protföyünde görünen Azmüsebat Çelik sanayi’nde değişen bir durum yok. Yönetim kurulu yine Yıldız Holding ve Cansu kardeşler tarafından temsil ediliyor. Ama pazarlama şirketinde olağandışı bir hareketlilik söz konusu. Murat Ülker, Halil Cem Karakaş ve Hüseyin Avni Metinkale şirket yönetiminden istifa ettiler. Yeni yönetim kurulu Mehmet, Bekir ve Ömer Cansu’dan oluştu.

Şirket merkezi de Çamlıca’dan Tuzla’ya taşındı. Tabii bu hareketlilik sonrasında gözler ana şirkete çevrilmiş durumda.

Yıldız Holding’in patronu Murat Ülker, Gözde Girişim aracılığıyla Azmüsebat’ı satışa koyduğu biliniyor. İyi bir müşteri çıkar ise satılacağı saklanmıyor.

Pazarlama şirketine tekrar Cansu ailesinin hakim olmasıyla acaba Azmüsebat Çelik Sanayi, yani Tokai ve Derby markaları tekrar yuvaya mı dönüyor yorumları yapılıyor…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde