Murat Ülker’in yeni ortaklığı!

Murat Ülker’in yeni ortaklığı!

Çikolata ve gıda devi Ülker’in çatı şirketi Yıldız Holding, Murat Ülker’in kaptanlığında büyümesini sürdürüyor

Murat Ülker’in yeni ortaklığı!
16px
24px
24.02.2012 13:08
ABONE OLgoogle

Çikolata ve gıda devi Ülker’in çatı şirketi Yıldız Holding, Murat Ülker’in kaptanlığında büyümesini sürdürüyor. 2010 sonu itibariyle 24 bin 400 çalışana ve 10.5 milyar dolar ciroya ulaşan Yıldız Holding’in 9’u yurtdışında olmak üzere 54 fabrikası bulunuyor.

Bu fabrikalarda bisküviden çikolataya, süt ve süt ürünlerinden bebek mamasına, ambalaja kadar geniş bir yelpazede üretim yapılıyor. 280 marka altında 3 bin 500 çeşit ürün üretiliyor...

Ülker, son dönemlerin en dinamik gruplarından biri. 2011 rakamları henüz açıklanmadı ama en az yüzde 15 büyüdüğü tahmin ediliyor. Yıldız Holding, yurtiçi ve dışında satın almalar ve ortaklıklarla geçtiğimiz yıllarda adından sıkça bahsettirmişti. Hatırlanacağı gibi 2008’de Türkiye’nin ilk ambalajlı ekmek markası UNO’ya da yüzde 50 ortak olmuştu.

Bu ortaklığın ardından Komşufırın ismiyle bir kafe-pastane zinciri de kurulmuştu. Ülker Grubu’nun son zamanlarda unlu mamuller sektörüne özel önem verdiğini duyuyorduk. Nitekim geçen hafta bu önemi gösteren bir adım atıldı. Ülker’in patronu Murat Ülker, UNO’daki ortağı Doruk Holding’in kurucusu Hasip Gencer’le yeni bir şirket kurdu.

“Uno Taşımacılık ve Dağıtım Hizmetleri” unvanlı şirkette Murat Ülker, Ali Ülker, Hasip Gencer ve Günal İnce ortak. 2 milyon TL sermayeyle kurulan şirketle UNO’nun dağıtım hattı yeniden yapılandırılıyormuş. Dağıtım yapan araçlar daha özellikli hale getirilecekmiş. Böylece UNO markalı ekmekler tüketicilere daha taze ulaştırılacakmış

Para dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde