Murat Ülker’in özel holdingi!

Murat Ülker’in özel holdingi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, geçen hafta özel bir holding kurdu. İşte o holding..

Murat Ülker’in özel holdingi!
16px
24px
26.08.2011 11:07
ABONE OLgoogle

Ülker’in temelleri Sabri Ülker tarafından 1944 yılında atıldı. Çikolata ve gıda devi markanın çatı şirketi Yıldız Holding ise bugün Sabri Ülker’in oğlu Murat Ülker’in kaptanlığında büyümesini sürdürüyor.

2010 yılı sonu itibariyle 24 bin 400 çalışana ve 10.5 milyar dolar ciroya ulaşan Yıldız Holding’in 9’u yurtdışında 54 fabrikası bulunuyor. Bu fabrikalarda bisküviden çikolataya, süt ve süt ürünlerinden bebek mamasına ve ambalaja kadar geniş bir yelpazede üretim yapılıyor.

Holding şirketleri, 280 marka altında 3 bin 500 çeşit ürün üretiyor. Grubun finans ve gayrimenkul alanında da önemli faaliyetleri bulunuyor.

2007 yılında dünya çikolata markası Godiva’yı 850 milyon dolara satın alan Yıldız Holding, birçok yabancı şirketle ortak yatırımlara imza attı. Geçen yıl Marsan Gıda’yı bünyesine alan holding, son olarak Migros bünyesindeki discount marketler zinciri Şok’u almıştı.

Yıldız Holding’i Türkiye’nin ilk 5 grubu arasına sokan Ülker ailesi, işleri gereği sık sık yeni şirketler kurup, yeni ortaklıklara imza atıyor. Bu şirketlerde genelde aile bireylerinden Sabri Ülker’in kızı Ahsen Özokur, damadı Orhan Özokur ve torunu Ali Ülker ile oğlu Murat Ülker ortak görünüyor.

Ancak Murat Ülker, geçen hafta “Kökler Yatırım Holding A.Ş.” unvanıyla bir şirket daha kurdu.

Burada iki ayrıntı gözümüze takıldı. Yeni şirkette Murat Ülker’in ortakları sadece eşi Fatma Betül Ülker ve oğlu Yahya Ülker görünüyor. Yani ailenin diğer bireyleri yok.

Diğer ayrıntı ise Kökler Yatırım Holding’in adresiyle ilgili. Yıldız Holding’in İstanbul Çamlıca’daki merkezi değil Marsan Gıda’nın Ataşehir’deki binası adres gösterilmiş. Yeni şirkete Yıldız Holding’in profesyonel yöneticileri Hüseyin Avni Metinkale ve Mehmet Köse’de sembolik oranlarda ortak olmuş.

Kökler Yatırım Holding’in ana sözleşmesinde faaliyet amacı olarak, “Sahip olduğu veya dışarıdan temin edeceği kaynakları ve fonları değerlendirebilmek amacıyla gerek kendisi öncülüğünde veya başkaları tarafından kurulmakta olan ve gerekse kurulmuş bulunan her türlü ticari, sınai, zirai ve mali şirketlerin sermayesine veya idaresine iştirak etmek, her türlü fon kurmak, kurulmuş fonlara iştirak etmek ve her türlü sermaye piyasası aracını kullanmak” şeklinde özetleniyor.

Faaliyet amacına bakılırsa Murat Ülker, kişisel servetini bu yeni şirket üzerinden yönetecek.

Duyduğumuza göre 21 yaşındaki oğlu Yahya Ülker de Kökler Yatırım Holding’de aktif rol alacakmış...

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde