Murat Ülker'den onay çıkmadı ortaklık sona erdi

Murat Ülker'den onay çıkmadı ortaklık sona erdi

Yıldız Holding, ABD'li gıda markası Kellogg Company ile 13 yıl sonra ortaklığını sona erdirdi.

Murat Ülker'den onay çıkmadı ortaklık sona erdi
16px
24px
05.12.2018 16:12
ABONE OLgoogle

Dünyanın bir numaralı tahıl gevreği üreticisi olarak bilinen Kellogg ile 2005 yılında ortaklık yaparak gevrek üretimini Türkiye'ye taşıyan Ülker Grubu 13 yıl sonra bu ortaklığı sona erdirdi.Ortaklığı bitiren nedenin ise ABD'li Kellogg'un üretim tarafında gevreğin dışına çıkmak istemesi oldu.

2005 yılında Ülker Ailesi ve ABD'li Kellogg arasındaki yüzde 50'şerlik hisse yapısıyla kurulan Kellogg Med Gıda şirketi İstanbul Pendik'te Yıldız Holding'e ait Besler fabrikasında üretim yapmaya başlamıştı.

Ortaklığı bitiren talep

Kellogg Med Gıda çatısı altında tahıl gevreklerine yönelik 43 çeşit ürün üretilirken ayrılığın nedeni ise ABD'li Kellogg's’un gevrek üretiminin dışına çıkmak istemesi oldu.

Ülker'den onay çıkmadı

Türkiye'de sadece kahvaltılık gevrek üretmek istemeyip; yeni ürünlerle pazar payını güçlendirmek isteyen ABD'li ortağa Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'den onay çıkmadı.

'Hem rakip hem de ortak olamayız'

Murat Ülker'in "Hem ortak hem rakip olamayız. Biz hisselerimizi size devredelim, ortaklık bitsin" dediği öğrenildi.

Kiracı olarak üretime devam

Ortaklığın sona ermesiyle Kellogg's’un üretim yaptığı fabrikanın akıbeti de belli oldu. ABD'li Kellogg's'un fabrikada kiracı olarak üretime devam edeceği belirtildi.

Ülker Kellogg’s portföyünde şu an Special K, Coco Pops, Honey Pops, Tresor ve Corn Flakes markaları yer alıyor. Amerikalı gıda devi Kellogg’s'un yıllık cirosu 9.5 milyar dolar olarak ifade ediliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde