Murat Ülker, Türkiye’nin önde gelen 40 işadamına ne anlatacak?

Murat Ülker, Türkiye’nin önde gelen 40 işadamına ne anlatacak?

Murat Ülker, bu yeni yapılanma ile ilgili her fırsatta bilgi veriyor, soruları cevaplıyor. Bu yeni yapılanmanın ne anlama geldiğini anlatmaya çalışıyor

Murat Ülker, Türkiye’nin önde gelen 40 işadamına ne anlatacak?
16px
24px
02.02.2017 15:42
ABONE OLgoogle

Yıldız Holding’in patronu Murat Ülker son yıllarda yurtdışında yaptığı satın almalarla adından sıkça söz ettiren bir işadamı.

Godiva, Demet’s, United Biscuits ve Ülker markalarının sahibi Yıldız Holding, son yıllarda yaptığı operasyonlarla global bir şirket haline geldi. Holding, artık dört kıtada, 4 milyar tüketicinin yaşadığı bir coğrafyada faaliyet gösteriyor.

14 ülkede 77 fabrika ile faaliyet gösteren Yıldız Holding bünyesinde 50 bin kişi istihdam ediliyor. 2015 yılında grubun toplam cirosu yurtdışı dahil 12 milyar dolar olarak gerçekleşti. 2016 cirosu resmi olarak açıklanmasa da 14 milyar doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor. 

Kulis sayfalarını takip edenler hatırlar, Yıldız Holding ana işi olan çikolata, şekerleme ve bisküvi işlerini Pladis çatısı altında topladı.

Bu haberi Murat Ülker kamuoyu ile paylaşmadan ilk Para Dergisi okurları öğrendi. Pladis Global, İngiltere merkezli United Biscuits, ABD merkezli Godiva ve Demet’s ile Ülker markalarının çatı şirketi, merkezi Londra’da. Holding’in diğer şirketleri bu yapının dışında. Pladis çatısı altındaki şirketlerin toplam cirosu 5.2 milyar dolar. Yani Yıldız Holding’in üçte birinden fazlasını oluşturuyor. 

Murat Ülker, bu yeni yapılanma ile ilgili her fırsatta bilgi veriyor, soruları cevaplıyor. Bu yeni yapılanmanın ne anlama geldiğini anlatmaya çalışıyor. Görünen o ki daha fazlasını yapmaya karar vermiş. Duyduğumuza göre Ülker, Türkiye’nin önde gelen 40 işadamına Pladis’i anlatacakmış.

Murat Bey’in ofisi şimdilerde harıl harıl bu görüşme trafiğini organize etmeye hazırlanıyormuş. Randevular alındıkça Murat Ülker, Türkiye’nin büyük işadamlarını birebir ziyaret ederek Pladis Global’i anlatacakmış. 

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde